May 18 2024 09:25:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kooperační mise
 Vytisknout diskuzi
Tokijský Expres II.
Hoper
XXX_Dazz napsal:
Bohužel nemám heslo na TS takže se nemůžu přidat :o

Je to tak trošku na piču jelikož heslo na TS není uvedeno v úvodním příspěvku.

kdybys vydržel o šest vteřin déle, přepínal jsem se k tobě na kanál a bych ti ho pověděl ... :)

jinak ohledně hesla - podstatná většina lidí byla na TS Lionů - bežném, ač se jednalo o specku. Ale šla tam díky info na tomto vlákne, viď Cassie ... ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Hoper
Drevokocur napsal:
Kdyby flak sundal jen amíky tak to by bylo dobré, ale sundal i mě. Když jsme se konečně po hodině a půl té slavné emerické eskadróny dočkali, tak mi při honbě jednoho SBD vlastní flak rozčoudil motor a bylo vymalováno. Sedl jsem vedle lodí a vychutnal si hlášku "Drevokocur was shot down by naval AAA" :o

doufám aspoň, že za tebe měl mínusové body ... :D
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
3BAP_Cassius Chaerea
Šklebící se S tím navigačním infem dopředu sem to fakt posral. Mám blbej tejden všechno se na mě spiklo i já sám sem musel řídit svaz, kterej měl řídit někdo jinej a ještě sem musel taky propočítávat kurz a ten tlak co na mě borci vyvíjeli poslední pulhodinu letu, když přes moje upozorňování "ty japončíci tam před náma tutově sou, cítím to v kostech", mě málem zamordovaliÚsměv.
A ten flak sem si nějak neuvědomil, kdybych si vzpomněl že se dá u lodí redukovat, tak znich udělám začátečníky.
 
Hoper
Tak já - díky občasným dlouhým poletům v bomberech mi až tak nevadí, že nepotkám za celou cestu nepřítele, kdy jeden let trvá přes dvě hodiny.
Mno, ve stíhačce je to pravda trochu jiné, ale asi bych to přežil.
Ale byl jsem rád, když Jiříček "konečně" objevil přilétající "svaz" :))

Při prvním průletu jsem to na čelňáku střílel z kulometů do "pravé" skupiny - hoši se krásně smrskávali k sobě, takže jsem si říkal, že bych mohl trefit oba najednou ;)
No netrefil :)
Odstoupal jsem si a díky své výšce jsem se chtěl starat o F4F, ale žádné jsem dlouho neviděl.
Místo nich jsem uviděl kouříci kobru. Ač byla minimálně v pěti km, docela slušně si to svištěla - její otočka byla rychlejší než ta moje a k mému úleku pak vypálil dřív jak já. Díky mému mistrovství :D šla ale dávka mimo ... ;)
Kobra šla okamžitě níž, aby nabrala rychlost a já si jí shora hlídal.
Jenže šla hodně níž (a já v tu chvíli slyšel Cibuli, jak povídá, že přišel o něco díky velké rychlosti) a tak jsem "dolů" volal, že se tam na někoho spouští kobra a sám si hlídal svoji rychlost. Bohužel to Jiříček asi nezaznamenal a Petras ho poměrně efektně rozložil ... :(
Pak jsem se snažil kobru dojet, ale klesáním mi odlítávala, tak jsem ji nechal být - kouřila, mínil jsem, že maže domů...
Podařilo se mi najít konvoj, ale to už byla většina SBD dole.
Zjistili sme, že v "oblasti" se vyskytuje již jen Petras a jedno F4F.
Když sme se my v Zerech chtěli zformovat, uviděl jsem kousek před a nad sebou rozprasky našich flaků - lětělo tam osamocené F4F.
Zahlásil jsem jeho objevení a začal k němu stoupat. Kupodivu jsem ho celkem snadno (v dost strmém stoupání) dojížděl. Willdcat se tam nějak podivně motal, skoro mi připadlo, že se snažil stoupat a pak na malé rychlosti přepadl po křídle. Byl jsem v oblasti s Fučim a Bumíkem, všichni jsme už F4F viděli.
Willdcat kus poodletěl, ale pak nabral přímý kurz a já ho pomalu dojížděl.
Bumík hlásil čisto, díky své poloze jsem se (na Fučiho pokyn - "pouč ho" ) na F4F dotahoval. Zůstával jsem kus pod ocasem Willdcata, aby mne neviděl. vypadalo to nadějně, vydržet ještě pár vteřin, asi jsem už vypálil. Pak se Wildcat zhoupnul a začal kleast - i já potlačil čumák a díky tomu uviděl v protikurzu přilétající kontakt - mírně kouřící - zase Petras :))
Na F4F jsem se vyprdl a čekaje ochrannou dávku z jeho kobry, uhýbal jsem z jeho směru. Dávka šla mimo. Ještě chvíli jsem dokázal sledovat kobru i F4F, ale pak si F4F bral na starost Bumik, kobru Fuči.
Říkal jsem Fučimu, že mu budu kobru rozptylovat, aby mohl útočit.
jenže pak došlo k nějakému chaosu - já byl u kobry, Bumik říkal cosi o kobře, Fučiho jsem (bohužel) neslyšel. Kobra uhýbala tak, že jsem si dovolil točit její vnitřní zatáčku a konečně poučit Petrase.
Pro jistotu jsem volal, kdo že si hlídá Wildcata a kde je.
A pak najednou tma.
Hoper was killed...
O chviličku později se ozval Fuči - "tys mne neslyšel ?"
V tu chvíli jsem byl hodně smutný.

Ještě chvilku jsem vydržel, abych slyšel, že j4ck41 nevydžel o moc déle než já. Pak, když si Petras začal hrát na kočku a myš (rychlou myš), rozloučil se a šel spát.

Vastní akce byla dobrá (až na ten konec :D)
Ač museli Fuči s Jiříčkem hodně narychlo propočítavt trasu a konvoj sme našli spíš náhodou (JÁ sem ho uviděl první :D), dlouhý let a předlouhé hlídkování mi nevadilo.
S odstupem času zapomenu i na ten konec ... :P

Vadilo mi docela to, že briefing jaksi nebyl pro některé z nás čitelný a musel nám ho předčítat Vlk.
Z hledika pohybujícího se konvoje mi vadila chybějící včasná informovanost - ohledně propočítání trasy - taky sme se nemuseli potkat vůbec...
Vadila mi slabší informovanost ohledně TS a jeho slabší zabezpečení (viz heslo kanály na poslední chvíli)
Škoda těch flaků...
Připojování bylo nějaké zdlouhavé (ale to bylo spíš vinou Olega, problém s Cibulí a Bumikem jsem chápal a bral ;) )

Cassiééé!!!
:)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
3BAP_Cassius Chaerea
Další cíl Dutch Harbor-Aleuty ve Valech, ale až se trochu uklidní situace a budu moct vylézt na ulici, aby mě fanouškové nepošlapaliŠklebící se.
 
VGR_Ghost
1stCL_Fucida napsal:
Jenže další kamikaze mi udělal ještě někdo jiný..z mého pohledu ne moc poškozený si to plnou rychlostí namířil k lodím a ač já ho v pomalém Zeru nemohl dohnat, tak on se rozbil o palubu.. V tu chvíli jsem si říkal: Hm, asi se nechtěl vracet..to by byla nuda letět hodinu domů..a veškerá atmosféra byla v tu chvíli v tahu.


Nebyl jsem to zase já? Nejsem si jist že by někdo na TSku řikal, teda vyjma mě, že to pustil do lodi. Jsem se po tom odstřelu křidélek odpoutal stranou a po chvíli se zase zapojil do mely. Jenže pak se stala ta příhoda s flakem, kterej mi odtřelil motor. Rychlost jsem měl a výšku docela taky, poškození nemuselo být vidět, ani jsem nekouřil.

Jo a taková poznámka - v první okamžik, když jsem viděl ten konvoj, jsem se docela zhrozil. Šklebící se Ale abych nekazil atmosféru, neřikal jsem nic. Když jsem viděl, jak jsou ty torpédoborce nařádkovaný za sebou v minimálních rozestupech... No mělo to vypadat jinak, kdyby takovouhle formaci viděl nějakej starej americkej podmořskej vlk, tak by si poklepal na čelo a na jednu salvu torpéd z normálnim rozptylem by potopil třetinu konvoje. Ta formace měla být volná - torpédoborce si měly jet za sebou, ale šikmo ale cik-cak, popř. mírně do V čka v rozestupech min. 300m. To jen taková poznámka pro příští plánování. Pak to bude dokonalý Mrknutí
Upravil/a VGR_Ghost dne 24-01-2007 09:54
 
http://www.virtualgrimreapers.net/
3BAP_Cassius Chaerea
Sorry ty rozestupy mohli bejt větší ale při operaci KA zpravidla pluli v kýlové sestavě, protože lodě nebyly vybaveny radary a v noci by se mohli snadno ztratit. Nehledě na to že pluli rychlostí jakou americké ponorky nemohli dosáhnout i kdyby se na hlavu stavěli a do střelecké pozice by se mohli dostat jen při nejlepší konstelaci hvězd (viz. Hubáček a bratři Hrbkové).
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 24-01-2007 10:57
 
mha
1stCL_Fucida napsal:
Ghost byl jeden Wildcat..tomu sjem odpálil nahoře ta křidélka, jak píše..místo toho, aby nabral rychlost a zdekoval se směrem na Guadalcanal, tak se tam snad někde vrtěl a nakonec to navařil do lodi..to jsem zjistil až teď z debriefingu.. trochu mě zlobilo, ža jsem ho chtěl nechat odejít domů a skončilo to takhle. Jenže další kamikaze mi udělal ještě někdo jiný..z mého pohledu ne moc poškozený si to plnou rychlostí namířil k lodím a ač já ho v pomalém Zeru nemohl dohnat, tak on se rozbil o palubu.. V tu chvíli jsem si říkal: Hm, asi se nechtěl vracet..to by byla nuda letět hodinu domů..a veškerá atmosféra byla v tu chvíli v tahu.


Fuči to jsem byl já, trefil jsi se tak dobře, že jsem měl prakticky kompletně rozstřílený kokpit a celou obrazovku červenou - bohužel jsem si nechal otevřenou kabinu abych lépe viděl... Rozhodně bych se nevrátil a tak jsem se rozhodl vzít nějakou loď ssebou.... Zamračený
Upravil/a mha dne 24-01-2007 10:48
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
 
VGR_Ghost
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Sorry ty rozestupy mohli bejt větší ale při operaci KA zpravidla pluli v kýlové sestavě, protože lodě nebyly vybaveny radary a v noci by se mohli snadno ztratit. Nehledě na to že pluli rychlostí jakou americké ponorky nemohli dosáhnout i kdyby se na hlavu stavěli a do střelecké pozice by se mohli dostat jen při nejlepší konstelaci hvězd (viz. Hubáček a bratři Hrbkové).


Jo jo, to jo. V noci je to jasný. V okamžik náletu bylo světla už ale dost - hra je bohužel ohledně lodí kapku těžkopádná, takže změna formace po rozednění je kapku sci-fi. Úsměv Napadá mě, že by to šlo udělat pomocí waypointů, ale byla by to docela piplačka.
 
http://www.virtualgrimreapers.net/
3BAP_Cassius Chaerea
To jo, pak bych se mohl trefit ještě do času příletů bombrů a nastavit torpédoborcům úhybné zatáčkyŠklebící se.
 
3BAP_Bugs
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Šklebící se S tím navigačním infem dopředu sem to fakt posral. Mám blbej tejden všechno se na mě spiklo i já sám sem musel řídit svaz, kterej měl řídit někdo jinej a ještě sem musel taky propočítávat kurz a ten tlak co na mě borci vyvíjeli poslední pulhodinu letu, když přes moje upozorňování "ty japončíci tam před náma tutově sou, cítím to v kostech", mě málem zamordovaliÚsměv.
A ten flak sem si nějak neuvědomil, kdybych si vzpomněl že se dá u lodí redukovat, tak znich udělám začátečníky.

Ja sa ospravedlňujem, ale tá sku*vená zima prišla na Slovensko tak nevhod, Keby aspoň deň dva skôr alebo neskôr, ale nie úpresne včera. Tak som ostal visieť va zápchách na severnej trase. Chvíľami som mal nutkanie ísť pešo. Asi by som prišiel domov skôr.Naštvaný
 
http://3iap.org
Drevokocur
kdo seděl v SBD rudá 82, hoši, přiznejte se, zadní střelec by neměl tolik pít, vím že bylo ráno a ke všemu za zima :Úsměv

[img]http://sweb.cz/bobkinho/IMG_2993.jpg[/img] is not a valid Image.


Ale jo, koukaje na track, SBD byly odsouzeny k záhubě, wildcaty vůbec nekooperovaly a nekryli je, P39 byly v čudu nebo mrtvé, navíc proč SBD sklesávaly ke konvoji je mi velkou záhadou. Naopak po zahlédnutí konvoje měli co nejvýš stoupat do 8 km tam kde A6M2 Zero je zcela nemožné letadlo díky chybějícímu kompresoru.

Ale jo někteří kluci američtí umí i střílet dokonce s bandaskami pod pažema. LoL :Úsměv

[img]http://sweb.cz/bobkinho/IMG_7054.jpg[/img] is not a valid Image.
 
http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
XXX_Dazz
Hoper napsal:
XXX_Dazz napsal:
Bohužel nemám heslo na TS takže se nemůžu přidat Vyděšený

Je to tak trošku na piču jelikož heslo na TS není uvedeno v úvodním příspěvku.

kdybys vydržel o šest vteřin déle, přepínal jsem se k tobě na kanál a bych ti ho pověděl ... Úsměv

jinak ohledně hesla - podstatná většina lidí byla na TS Lionů - bežném, ač se jednalo o specku. Ale šla tam díky info na tomto vlákne, viď Cassie ... Mrknutí


Minnimálně 20 dlouhých minut jsem se k vám snažil dostat na TS, bohužel bez výsledku. Žádné z mých vymyšlených hesel nefungovalo navíc jste se asi pojili přes IP jelikož jsem nikoho za známých neměl na HL. Shit Naštvaný
 
3BAP_Plooskie
No - když jsem si pročetl ty ohlasy, tak myslím Cassi, že to zase nebyl takový propadák ... na tom je krásně vidět, jaká jsme banda magorů, že tohle nejenom vydržíme, ale ještě se to většině líbí ... Šklebící se

Jinak díky veliteli, že jsi mě nenechal stíhacím doprovodem sestřelit za dezerci, ale přiznám se, že už jsem ti ke konci nevěřil, že ten konvoj najdeš a tak mě to nutilo se důkladně rozhlížet, což vedlo k "mírnému" rozvolnění formace z mé strany ... Úsměv

Vyzvednul bych taky zážitek, kdy se zhruba po hodině a něco letu začala ozývat ta průzkumná Catalina a místy to vypadalo, že tam ty Japy postřílí sama a z konvoje nám taky nic nenechá ... Šklebící se
BTW: že se o tom nějak nezmiňujete, císařstí sokoli, jak vám AI Catalina dala na budku ... Cool

Výše zmíněné "průzkumné" výlety mimo formaci mě IMHO ochránily před útokem Zer na formaci SBD ... Proletěli jsme s Agijem (mým střelcem) pěkně o půl kiláku níž a už jsem si vybíral, kterou loďku s rejží pošleme na dno, když tu si nás nějaký bystrozraký šikmooký soudruh všimnul a pokusil se o poučení, což mu pohříchu nevyšlo. A kdybych byl více při smyslech, tak jsem ho po tom průletu a pomalém odstoupávání mohl poučit já ...
Ale to už jsem fakt hleděl spíš po těch lodích a začal padat dolů - už při přechodu do "dajvu" nás minulo pár dávek a pak za náma to Zero
šlo dolů tuším až téměř do vybrání ... ani jsem kvůli němu neotviral brzdy.
Měl sem kua tu vaši pramici tak pěkně zarámovanou, že to nešlo nedat, ale já jako špičkový sovětský bombardovací letec toho času v imperialistických službách jsem to dokázal - a nedal jsem ... Pff
No a potom po vybrání jsem zaslechl Agija (můj střelec), jak na mě promlouvá ze záhrobí, že to má jako za sebou. Ani nevím, jestli to dostal od flaku, nebo od toho našeho žlutého souputníka ... No a já už jsem si toho zpackanýho života taky moc neužil, bo mi flak (pravděpodobně) odejmul osasní část letounu u samej p*dele, a s tím ani my Stalinští supi moc nenaděláme ... Šklebící se

Takže díky všem, je fakt že takhle dlouhý výlet nad mořem jsem ještě nezažil ...

P.S. ... docela by mě fakt zajímalo, kdo nás stíhal v tom dajvu ... přiznajte sa ... Vyděšený
 
3BAP_Cassius Chaerea
Drevokocur napsal:
1)kdo seděl v SBD rudá 82, hoši, přiznejte se, zadní střelec by neměl tolik pít, vím že bylo ráno a ke všemu za zima :Úsměv

2) navíc proč SBD sklesávaly ke konvoji je mi velkou záhadou. Naopak po zahlédnutí konvoje měli co nejvýš stoupat do 8 km tam kde A6M2 Zero je zcela nemožné letadlo díky chybějícímu kompresoru.
1) 3.BAP/UO_Rohlos, střelec nevím
2)Pokud vím udělal tak jen jeden, který byl na začátku útoku zer pod hlavní skupinou a snažil se tím vyhnout střetu s japonci, udělal tak bez mého souhlasu a přes rozkaz držet výšku a kurz dle vedoucího, bude za to přísně potrestánMrknutí. Nabrat výšku do osmi splně naloženým SBD, který funí již ve čtyřech km, s japonci za prdelí, je věc nemožná. Jinak "objevení" konvoje i zer bylo současné.

Jinak musím poděkovat všem střelcům až na Chrousta, kteří podávali velmi uspokojivej výkon na to jak museli v 22:30 vypadat. A děkuji Drakovi že mě nepoblil a zároveň se mu omlouvám že jsme si nemohli víc pokecat, já měl docela makačku se zbytkem lidí.
 
Tajpan
XXX_Dazz napsal:
Hoper napsal:
XXX_Dazz napsal:
Bohužel nemám heslo na TS takže se nemůžu přidat Vyděšený

Je to tak trošku na piču jelikož heslo na TS není uvedeno v úvodním příspěvku.

kdybys vydržel o šest vteřin déle, přepínal jsem se k tobě na kanál a bych ti ho pověděl ... Úsměv

jinak ohledně hesla - podstatná většina lidí byla na TS Lionů - bežném, ač se jednalo o specku. Ale šla tam díky info na tomto vlákne, viď Cassie ... Mrknutí


Minnimálně 20 dlouhých minut jsem se k vám snažil dostat na TS, bohužel bez výsledku. Žádné z mých vymyšlených hesel nefungovalo navíc jste se asi pojili přes IP jelikož jsem nikoho za známých neměl na HL. Shit Naštvaný

Dazzi ja som ti poslal heslo cez TS, asi si ho nezbadal. Smutný
 
Drevokocur
jo každopádně to byla taková z těch zábavnějších Speciálek, k tomu se pojí mé dva dotazy:

1) jde nějak z tracku vypreparovat/ vyexportovat hlášky které se psaly do chatu, když jsem si to dnes znovu pouštěl tak jsem se fakt výborně pobavil.

2) Asi nejde nějak zakreslit do mapy cesta amerických SBD, to je nádherné poletování sem a tam Mrknutí


nahrával někdo TeamSpeak ?

 
http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
AH_Cutora
P39 meli za ukol jit napred na predsunuty CAP a tohoto ukolu se zhostily si myslim dobre. Jenze nikdo nemohl tusit, ze jen co se dostaneme na dohled konvoje, tak ze je flak roznese na kopytech. Cutora a Pospa sestreleni behem chvilky, nuly si ani neskrtli, Petras se zachranil jen okamzitym utekem a stejne to od flaku schytal a coudil.

Divoke kocky komentovat nemuzu neb jsem tou dobou byl mrtvola a nevidel co se delo.
 
3BAP_Cassius Chaerea
[img]http://img401.imageshack.us/img401/2018/tokijo26pl.png[/img] is not a valid Image.
 
VGR_Ghost
No jestli bych měl zhodnotit let F4F... Šklebící se
Pokud jse o mě, posledního cca čtvrt roku ILa skoro nelítam a podle toho to taky vypadá. Úsměv Totálně jsem z toho vypadnul a ten let byl přesně v tom duchu. Ztratil jsem wingmana v půli cesty, trefil úplný ho*no, spadnul do vývrtky, úplně ztratil přehled o situaci. U mě tedy hrůza (dle očekávání). Abych byl aspoň trochu lepší nula jako dřív, musel bych zase lítat.
Jak si vedl druhý pár (Mha, Amp), nevim. Úplně jsem ztratil orientaci. Ale určitě si vedli mnohe líp, protože měli nějakej sestřel.
 
http://www.virtualgrimreapers.net/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,901,511 návštěv