May 17 2024 07:50:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Trim Box USB s HALL senzory - byl by zájem? (pruzkum)
pete
Ano Lekku,používjí se samozřejmě v průmyslových aplikacích,ale ta cena je vskutku vysoká a jak znám germány,tak to nebude nic pro naše kapsy.(V pátek tam jedu,tak se jich mohu zeptat.:-))) )Navíc si nedovedu představit,jak by jsi chtěl létat s joystikem typu "tyčka zakončena kuličkou". Kde máš úchop,pohodlí pro ruku,jistotu držení... o tlačítkách nemluvě...Pokud by ale někdo mermomocí chtěl,mají zastoupení i na Slovensku a odtamtud už není problém to objednat.
Ale podle mne je daleko lepší si upravit nějaký stávající joy,než dávat tisíce (i desítky) za nějaký průmyslový joy na ovládání manipulátoru.

Co se týče Krouzu a jeho podniku sliboval mi brýle cca 3 měsíce,poslední odpověď byla:"už jsou na celnici,ještě je musím proclít,zítra tam jedu". Pak uplynul další měsíc a nic,(Už je jako já)tak jsem zvědavý,jak to bude s tím pultíkem.Dejte vědět.


Jinak si sypu popel na hlavu a oficiálně přiznávám,že jsem slibotechna,neboť jsem s časem opravdu "na štíru" a dělat to pozdě po večerech,to bych toho více zkazil a děkuji za vaši trpělivost,kterou semnou máte.Snad se v dohledné době z toho vymotám a přibydou další hotové kousky.


PS: Pro Entyho,nebo na to zapomenu:

[img]http://www.elbus.wz.cz/www/tbx.jpg[/img] is not a valid Image.
 
XXX_Dazz
Já si v klidu počám až to bude i jinde Úsměv
 
Lekk
Pete samozřejmě po menších ergonomických upravách..tj nasadit knipl z pravýho joye..a toto použít jen jako hal střed...otázka je samozř. cena..a tu jsem tam nevykoukal..takže asi tak.
 
BP_Tyrl
Už jsem se dlouho neptal. Tak jak pultík? Krouza pomalu pořádá výprodej............Smutný
 
MK_Paja
Pete, nezbylo ti v šuplíku něco z tohoto ?

"1) Plošný spoj předvrtaný+el.součástky+naprogramovaný mikroprocesor+USB kabel (mimo tlačítek)..............................550,- kč"

Aspoň tišťák s naprogramovaným broukem. Úsměv
 
pete
Pánové,vypadá to ,že mne asi zastřelíte.
Tyrle,musím se sebou něco udělat,aby jsi to měl do vánoc hotové,jinak se asi zastřelím sám....Smutný

Pájo,nezbylo.Je to dobře uloženo,samozřejmě,že mám něco navíc a jelikož to nemusím skládat,tak Ti to pošlu,pokud budeš mít zájem...
 
BP_Tyrl
Do vánoc je to v pohodě. Aspoň si to stačím osmrdět jehličím.Úsměv
 
MK_Paja
pete napsal:
Pájo,nezbylo.Je to dobře uloženo,samozřejmě,že mám něco navíc a jelikož to nemusím skládat,tak Ti to pošlu,pokud budeš mít zájem...


Mám zájem Úsměv
Hoď mi do PM nebo ICQ info, jak a kam poslat prachy. Úsměv
 
AH_Cutora
Cau Pete.

Tak jsem se konečně dokopal k předělání pedálů a plynové páky na HALL senzory a mám dotaz. Nezdá se mi zapojení těch tlačítěk z toho obrázku co jsi před časem zveřejnil pro MJOY. Ještě jsem to nezapojoval, tak možná že to tak je OK, ale vrtá mi to hlavou. Prosím potvrď, že ty piny jsou správně popsané ať to zapojím dobře.

[img]http://www.elbus.wz.cz/www/zapojeni.jpg[/img] is not a valid Image.

Jinak předělávám plynovku ala Karl (udělanou z Genius F23U) na HALL senzory + své pedály co jsem si kdysi dělal. Tak pár poznámek pro ty kteří by měli podobný nápad.

* Poťáky jsou zapojeny jen jako proměnné odpory, tedy "dvoudrátkově". Elektronika toho F23U nesežere zapojení děliče napětí, tedy "třídrátkové zapojení". Nepřišel jsem na to jak to udělat, fakt to asi nejde. Nestačí pouhá náhrada poťáků, musí se nahradit komplet elektronika MJOYem nebo podobným systémem.

* Potenciometry nezahazujte, lze je docela jednoduše upravit na HALL senzory po odstranění pouzdra a potenciometrického běžce. Akorát potřebujete sehnat matičky na poťáky pro dva slidery (v původní mechanice drží jen nasunuté a zapřené za pouzdra) a přišroubovat je. Výhoda je, že to je celé hliníkové, nikde žádné železo ani nic magnetického co by zkreslovalo.

* spínače na základně mají společné země. Musíte proškrábat tišťák a oddělit jednotlivé nohy aby to šlo nezávisle připájet.

* Spínače v rukojeti jsou na tom podobně.

* HAT v rukojeti jsem ještě nezkoumal, ale asi to bude podobné. Bude potřeba vytahat nové káblíky z rukojeti....

Genius F23 dneska stojí 200,- až 300,- Kč.... dobrá výchozí platforma na přebastlení.
 
pete
Čutoro,
nezapojoval jsem více jak 13 tlačítek,zatím nebylo potřeba,jinak ten nákres sedí Mrknutí
 
MK_Paja
paja_cz napsal:
pete napsal:
Pájo,nezbylo.Je to dobře uloženo,samozřejmě,že mám něco navíc a jelikož to nemusím skládat,tak Ti to pošlu,pokud budeš mít zájem...


Mám zájem Úsměv
Hoď mi do PM nebo ICQ info, jak a kam poslat prachy. Úsměv

Každej den vyhlížím pošťáka Úsměv
 
BP_Tyrl
Já taky.Cool
 
Bretis
paja_cz napsal:
Každej den vyhlížím pošťáka Úsměv

po vanocich dojduŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se
 
AH_Cutora
Tak jsem o vikendu predelaval plynovku a pedaly na HALL senzory.

Zatim mam komplet hotove a pripojene pouze pedaly, ostatni osy porkelmovane. Na pedalech to funguje skvele, slava konec potenciometrum.

Predelat plynovou paku ala Karl z Genius F23 na HALL senzory mi dava dost zabrat. Je to desna piplacka a spousta improvizaci jak to clovek dela v prototypu a na kuchynske lince protoze nemam dilnu. Puvodne jsem chctel delat "komiks" o stavbe, ale rychle jsem se na to vykaslal, moc zmatecne a slozite. Plynovka je zkompletovana, ale jeste nemam napajeny konektor na strane MJOYe pro pripojeni plynovky, snad to stihnu dneska vecer. Z toho F23 lze teda ziskat plynovku + 1 osa predozadni + 1 osa stranova + 12 cudliku (8 cudlu + 4 cudly z puvodniho HATu). To myslim neni spatne.

Jinak kdyby nekdo zkousel predelavat tak par hintu:
- elektronika toho joye je castecne pouzitelna. Nevyhazovat, nenicit bez rozmyslu! Na tech deskach jsou napajene primo spinace na cudly, takze tam ty desky stejne musite nechat, jen odstrihat kabliky. Kvuli MJOY je potreba vradit za kazdy spinac jeste diodu. Kdyz se podivate na ty desky, tak tam ty spinace jsou zapojene taky s diodama! Takze lze vyuzit cast cesty spinac-dioda a jen napajet kabliky na spravne misto. Plus proskrabnout cestu co pak vede dal a nebude pouzita. Ja blbec jsem si toho puvodne nevsiml, odskrabal jsem cesty abych osamostatinil spinace a pak jsem si toho vsiml... Mohl jsem si usetrit dobre 3 hodiny prace (skrabani cest + pajeni diod a kabliku k nim) a chumel dratu.
- potenciometry nevyhazovat. Odstranit plechovy kryt. Odskrabnout nozem potenciometrickou uhlikovou drahu. Nasadit na osu magnet, zorientovat ho a prilepit vterinakem na osu (na to velky pozor, 2x mer a jednou lep ;-) ). Na packy vedouci z potaku pripajet HALL. Takto ziskate behem 10 minut pekne presny HALL komplet senzor ktery lze zpet usadit na stejne misto tak jako byl pred tim potenciometr.
- HALL senzor vybocuje z obrysu puvodniho krytu a u tech dvou slideru je potreba odstranit kousek plastu uvnitr v krytce aby to tam neprekazelo a slo zasunout do plynovky. Snadne, jen je potreba na to dat pozor a necpat tam ten HALL komplet silou.
- Asi nejvetsi problem jsem mel s tim, ze na tech sliderech bych potreboval k tem HALL-kompletum maticky. Puvodni potaky byly zaprene za kryt, ktery byl odstranen a ted by se to hodilo upevnit pomoci maticky. Ta neni, je to emerickej potak s emerickejma zavitama. Takze jsem si dopomohl nerozebiratelni - vterinovym lepidlem. Zde je potreba improvizovat.
- Jako kabel jsem pouzil stary LPT kabel z tiskarny, ma 25 zil. Byl to mrsk prozvonit si piny a napajet to na spravne dratky.

Mjoy elektronika je mimo plynovku, mam ji umistenou dole na pedalech bude s plynovkou propojen pres LPT kabel k tiskarne.

Vysledkem je vzhledove "Karl plynovka F23", funkcne si od toho slibuju presnou a nerozbitnou plynovku kterou jednou skalibruju a bude drzet na veky...
 
AH_Cutora
Ted jsem si vsiml tohohle:
pete napsal:
Je to šílené,ale na jednu "krabičku" potřebuji 3 kompletní víkendy(tj 6 dní od 10-17h tj cca 55hod. ).Je to bohužel každá originál,ruční práce.Přes týden to z pracovních a časových důvodů nejde.Enty už je skoro hotov,tento týden ho dodělám,pak se zase pustím do BP Tyrla.Tyrl jen bílá a černá tlačítka půl na půl?Nebo také jedno červené?


Tak na predelavku toho F23 jsem spotreboval 1 den - cca 10 hodin + jeste budu muset pripajet LPT konektor na MJOY stranu + krabicka ... rekneme jeste 4 hodiny. A to byl prototyp u ktereho jsem musel temer vsechno vymyslet a parktat jsem si blbe nabehl protoze jsem to nemel placam dobre domyslene - proste prototyp. Na kuchynske lince bez sveraku a bez poradneho vybaveni. Takze na konverzi F23 bys potreboval asi 14-15 clovekohodin v prototypu a ziskal bys temer to same. 3 osy + 12 tlacitek. Pracnost "serioveho" kusu by mohla byt tak o 1/3 mensi.
 
pete
To ano Čutoro,ale je to přece jen něco jiného,plynovku z F23 máš v podstatě hotový výrobek,který trochu upravíš.Trim box ale vyrábíš v podstatě celý včetně elektroniky i tlačítek.
Závidím pavoukům osm nohou,já bych potřeboval nejméně tolik rukou....Smutný

Pájo,díval jsem se na výpis až v pátek a o víkendu jsem byl mimo dosah,tak to dnes zabalím a zítra posílám.
 
AH_Cutora
Mě to nemusíš povídat. K první verzi pedálů jsem si vyráběl podobný pultík jako děláš ty, ale jednodušší (3 osy, 4 tlačítka). Vím co to bylo za práci i když člověko hodiny jsem nepočítal.
http://aerospace....pultik.jpg
http://aerospace....ultik1.jpg

Když jsem pak viděl "F23 plynovku", tak jsem se místo na výměnu vydřenejch poťáků v pultíku vrhl na tu plynovku, je rychlejší zkonvertovat už existující mechaniku.

http://aerospace....pultik.jpg

Ty pedály jsou už asi 4-5 let staré (co jsem začal lítat ILa) a stále mechanicky šlapou. Akorát jsem měnil co rok poťáky. Teď jsem je přehodil na HALL senzor a m-joy a doufám že už budu mít klid a pohodu aspoň na dalších 5 let... ;-)


EDIT: úprava fotek na linky, jsou velké ...
Upravil/a AH_Cutora dne 10-12-2007 11:11
 
BP_Tyrl
Pravda. Ještě se nesešl rok s rokem, ale to významné datum je za rohem. A tak mě napadá taková otázka. Jak to vypadá s kouzelnou krabičkou? Zamračený
 
GC3_Messik
Čutoro můžu se zeptat jak jsi vyřešil odpor páky resp. její zastavitelnost na určité výchylce? Lítal jsem dost dlouho na F23 ala Karl a toto byl jediný neduh, který mě nakonec odradil a přešel sem na Saitek Aviatora otočeného o 180° ale není to úplně ono.
Upravil/a GC3_Messik dne 03-01-2008 10:03
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí
 
gc3normandie.over.cz
AH_Cutora
prilepil jsem dovnitr na mechanismus vterinovym lepidlem z kazde strany kus tvrde gumy na gumovani a serizl jsem ji tak, aby to slo slozit a melo pozadovany odpor.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,891,396 návštěv