May 18 2024 10:47:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - editace misí DISKUSE
 Vytisknout diskuzi
Mapa Čech a okolí pro Soundmod
Hoper
když se vrátím k tématu - osobně si myslím, že Sturm ještě tak pět let pojede (záleží na BoBkovi, respektive jeho rozšířeních - kolik bude dostupných letadel, map, období...) - viz WBčka

na druhou stranu, jak tu už pár "rozumných" lidí psalo, ČR byla krapet zalidněnější a průmyslovější než SR. A nejde tu "jen" o to, jak se to tam "nafláká". Jde o to sehnat podklady z patřičného období.
Fotky, dokumenty, názvy měst, trasy silnic, železnic....

Ulehčením by mohly být zkušenosti a zdroje kluků ze Slovenska, ale i tak by shánění podkladů mohlo být samo o sobě už docela dlouhé (pokud by tedy mapa nebyla dělána - cca tuten zhluk domů je Plzeň, tady na tom výběžku normálně leží Vyšehrad v Pze...)

další "bod" - není to práce pro jednoho čelověka
ač tu jsou skupinky známých, nevím, jestli by se ti podařilo sehnat dost lidi, kteří by ten svůj volný čas tomu obětovali celou tu dobu, po kterou by se to dělalo - jestli ty máš tolik dobrých známých, kteří by byli ochotni na tom dělat. Nebo jestli si dokážeš udělat tolik dobrých známých :)

ta mapa se dá dělat pro to, že si prostě parta lidí udělá "svoji" mapu
a pak na ní občas budou lítat ... (nedávno jsem viděl Halifaxe, co si nějakej děda postavil doma - krásnej model, uměl rozběhnout motory, zasunovat podvozek, otáčet věžema, na pístu se pohyboval kolem os... jenže v konečném důsledku to byla radost především pro toho dědu /nevím, esli to nepoužili třebas i v nějakém filmu.../)
ale pak na to potřebuješ opravdové nadšence
a není v tomhle případě lepší počkat na BoBek ??


docela by mne zajímal "názor" kluků slovenských, esli by do tvorby mapy šli znovu
i třebas s tím, že by už věděli, jak na to...
a pak bych rád znal jejich názor po (půl)roce po tom, co bude jejich mapa oficiálně uvedena ve Sturmovi
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Indy
V podstate Hoper to vystihol velmi dobre.

Ja osobne nelutujem cas straveny nad tymto projektom. Aj ked sme naozaj nepredpokladali, ze to nakoniec bude tak dlho trvat. To patranie v historii, ci uz vojnoveho Slovenska ako celku, alebo lokalnej historii regionov a miest, priemyslu, dopravnej infrastruktury, dobovej architektury a pod., ako aj samotneho SNP, bolo velmi zaujimave.

Pre konecny vzhlad mapy su klucove textury a v tomto smere sme mali stastie na cloveka, ktory sa k nam sice pridal neskor, ale vdaka ktoremu vyzera mapa tak, ze mozme byt spokojny s vysledkom.

Uz len pre to, aby som si mohol zalietat nad miestami, ktore poznam, by som do toho siel znova. Ooops, vlastne by to bol dost problem - uz by asi neslo ukecat manzelky a priatelky, ktorym sme posledne 2 roky tvrdili, ze uz-uz to bude hotove. Hlasky manzeliek typu: -ty nie si normalny!- sa stali v mapteame legendarne.

Co sa tyka mapy CR, zrejme by nebolo mozne spracovat ju tak detailne ako Slovensko, kedze (ako tu uz bolo spominane) ma neporovnatelne viac obci a miest (s vacsou rozlohou), priemyselnych objektov, hustejsiu cestnu a zeleznicnu siet, atd. Na 100% vsak nebude mozne takto spravit cele uzemie CR, ako bolo prezentovane na mapke. Jednak by ste potrebovali podrobne digitalne polske, nemecke a rakuske vyskove mapy (na okrajoch) a z vlastnej skusenosti viem, ze to nie je take jednoduche. My sme museli vyskovu mapu casti Polska a Madarska dorabat rucne, t.j. nahadzovat x,y,z suradnice bodov v sieti cca 100x100 m (pakaren). Mozno by sa dali pouzit SRTM data, ale s tym nemam skusenost, tak neviem. Vyrovnavanie terenu tak, aby boli vsetky rieky v nulovej hladine tiez nie je jednoduche.

Je to len o tom, ci sa najde partia ludi co to budu naozaj chciet spravit. Pretoze sa to da.
Letka_13/Indy
 
313_Blc
Pár věcí jak to vidím já ...

Za prvé: Mapa Česka, pokud by se dělala s pomocí Slovenské mapy , by měla být v podobném časovém rozmezí.

Druhá věc - bylo v té době něco k simulaci pro náš účel? Samo, že se tu namítá, že kolem roku 45 se na naší frontě dělo spousta věcí ... ale upřímně, koho baví lítat roury/potažmo rok 45 ... mně teda ne Zamračený

Za třetí: Je rozdíl tady halasně výskat - Jó já chci mapu Česka a přitom až ji někdo za 5 let dodělá, tak po ní neštěkne ani pes (až na pár WOW ohlasů nad obrázky na fóru). V té době už budem jinde a i IL2 bude jinde.

Teď a tady by MOŽNÁ měla nějaký význam, jenže pozdější datum jde čistě proti ní ...

V každém případě si myslím že mapa Česka je zbytečnost a místo toho by jsme měli věnovat pozornost mapě Slovenska, za což mají chlapi můj dík ... S!
 
Pavel K
Chtěl bych se po čase vrátit k tématu mapy Čech.Když jsem začal přemýšlet o její rozloze a vymezení hranic, došlo mi že kromě území Česka by musela zahrnovat poměrně velké kusy Rakouska, Německa a Polska. Kromě toho dělat věrohodná velká města jako Praha, Brno by asi nešlo. Teď k důvodům, proč by měla mapa alespoň části Čech vzniknout. Věřím tomu, že si nakonec zalétáme jak s Avíí tak i možná i s Letovem a kde jinde by to mělo být než nad Českem nebo Slovenskem. Taky bych si rád zalétal fiktivní kampaň na obranu našeho vzdušného prostoru, nebo dogfighty našich a slovenských Avií jako z 1 světový. Co zmenšit území mapy na okolí některé naší větší základny, třeba Pardubice, Prostějov? Zkuste navrhnout jiné lokace nebo máte ještě jiné návrhy?
 
1stCL_Fucida
Co nejdřív sestavit tým tvůrců a pak teprve začít pracovat na návrzích? Ono je dobré pracovat systematicky Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
clone9cz
nevim jak vy, ale ja bych spis planoval propagacni video tomuhle http://vwings.net...ad_id=2311, nez se zabyval mnohonasobne slozitejsim projektem s mapou Čech


ja treba vubec netusim, co je vse potreba k vytvoreni voicepacku ... jiste, neco nahrat, ale co, kolik toho je a v jakym nareci ?

sup na Český voicepack pro oflline statické a dynamické kampaně a mise čs. pilotů
Upravil/a clone9cz dne 14-07-2008 20:26
 
http://www.wwii-illusion.net
Lekk
Hmm...takže postupně...nápřed je námět - viděl bych to na campan s názvem - Sudeten masacra - a zaletěl bych si rozhodně se štukou na bunkry..nebo s Avii proti Heinkelum. A i když by se povedla jen severozápadní část mapy..bylo by co dělat nad krušnohořím a českým středohořím....juj..mnam...ehm no a ted ten tým...já se klidně hlásim k tvurcům kampaně Pff
 
Hoper
Fuči - podle námětu se budou hlásit lidi ? nebo podle ochotných lidí se bude pak hledat námět ? :)

Lekk - severozápadní část mapy - mapa musí být čtvercová - co bude v jihovýchodním rohu ?
ale mohlo by to býti také tak, že severozápad by bylo Německo (aby bombery měly kde startovat...) - jenže tam už nastává problém - německé podklady se shánějí ještě daleko hůřeji jak české (nebo se mýlím ?)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Hoper
ale souhlasím s Clonem - teď je relativně na pořadu dne voice pack - což nejprve udělat ten ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WinteR
No a co se pustit do Těšínska a tady tohoto okolí myslím že tady byli dost velké tahanice s polskem...Taky ke konci války napři bitva o Moravskou bránu kde litala 1.samostatná letecká divize v SSSR takže by to nemuselo bejt až tak ufo jak chlapi navrhují výše...
 
Lekk
Hoper napsal:
Lekk - severozápadní část mapy - mapa musí být čtvercová - co bude v jihovýchodním rohu ?
ale mohlo by to býti také tak, že severozápad by bylo Německo (aby bombery měly kde startovat...) - jenže tam už nastává problém - německé podklady se shánějí ještě daleko hůřeji jak české (nebo se mýlím ?)


no myšleno bylo severozápad čech a tudíž jihovýchod německo....Šklebící se
 
Holt
Severozápad Čech!!!.... severozápad Čech!!!CoolCoolCool
Vyděšený
 
Pavel K
Clone má pravdu, nejdříve voicepack a potom pokud bude zájem něco dalšího. Omlouvám se, ale chtěl jsem vysvětlit důvody, proč si myslím že by mapa(y) měla vzniknout. Už když jsem na AAA viděl zmínku o mapě českého území, napadla mě myšlenka na fiktivní kampaně. Ale podle všeho vypadá, že původní autor na mapě nedělá. Moje prvotní idea byla, že by našinci pomohli při shánění dobových materiálů a při "stavění" letišť, měst atd. Žádné velké zkušenosti se sestavováním map nebo kampaní zatím nemám. Nestíhám všechno, je toho moc. Pokud s mapou začneme, jsou tu nějací zkušenější editoři?Alespoň co se editací map týče, já se zatím učím a moje vědomosti mají mezery. Zajímalo by mě hlavně, jestli má cenu se o mapu pokoušet jestli to většina lidí už předem neodstřelí. To mě celkem nepříjemně překvapilo v předchozí diskuzi. Nešlo by na tohle téma udělat Anketu třeba jako mapa českého území je nesmysl/nebudu používat, hodí se/budu používat, chybí, rád se zúčastním/pomůžu při modelování?
 
BP_Tyrl
Možná udělat jenom zjednodušenou, odlehčenou verzi pro online. Třeba jenom věrná centra měst, vesničky silně redukovaně, s tím, že tučný offline macek, by se dal posléze dodělat na již hotový funkční produkt.
 
1stCL_PETRAS
Jééé...Kbely,Ruzyně...rozstřílené 262 od Mustangů,poslední zbytky luftwafe bránících říši Mrknutí
 
FK_Rychtyg
1stCL_PETRAS napsal:
Jééé...Kbely,Ruzyně...rozstřílené 262 od Mustangů,poslední zbytky luftwafe bránících říši Mrknutí

Když Kbely, tak i Klecany jakožto základnu III/SG2. To přiblížení v F osmičce přes Vltavu bych si nechal líbitÚsměv
 
MK_KaiN
Kdyby jste radši svůj um a energií věnovali něčemu užitečnějšímu, než mapě čech. Např. vylepšení systému speciálek a tak podobně. A hlavně něčemu co se dá zrealizovat. Úsměv Uplne jasné vidím jak 3 roky pracujete pilně a každodenně na tvorbě mapy. Úsměv
 
Hoper
tak
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
FK_Rychtyg
MK_KaiN napsal:
Kdyby jste radši svůj um a energií věnovali něčemu užitečnějšímu, než mapě čech. Např. vylepšení systému speciálek a tak podobně. A hlavně něčemu co se dá zrealizovat. Úsměv Uplne jasné vidím jak 3 roky pracujete pilně a každodenně na tvorbě mapy. Úsměv

Ten chlapec má pravdu!
 
1stCL_PETRAS
KaiNe .... sny,to je jedna z mála věcí,které nám nikdo nevezme .

Teda mimo elektrošoků Šklebící se

Ale pravdu díš Mrknutí
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,901,992 návštěv