May 04 2024 01:01:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit?
Rumcajs
Tohle je věčné téma. Skoro všichni kdo mají Microsoft Sidewinder FFB2 se shodují na tom, že nic lepšího není. Jen se to už deset let nevyrábí. Tedy kupuje se to přes e-Bay nebo podobně.
Mezi pákami bez FFB je situace mírně složitější. Za sebe můžu doporučit
1) M5 Fat King Kobra .. obyčejná M5 bude asi stejně dobrá, jen nemá tolik čudlíků a kovový vnitřek.
http://www.alza.c...354042.htm
http://flightsimc...obra-mkii/
2) Cokoli od CH_Products
http://www.chprod...d-721.html
http://www.chprod...d-722.html
3) T1600.M
http://www.mall.c...pc-t-1600m

Plynovku asi samostatně, nebo koupit celej set. Saitek X52 Pro nemusí být úplně špatná volba, i když mě nevyhovuje. Případně kvadrant http://www.alza.c...d84006.htm.
 
Thomsen
BigOHenry napsal:

Zdravím, chtěl bych se prosím zeptat na výběr joysticku . . . mám Saitek Cybork X . . .


Tak pokud zvolíš Rumcajsovu volbu č.3 ,tak tu plynovku uděláš z toho svýho Saiteka, stačí odmontovat sundavací část páky a máš půlenou plynovku Úsměv . Aspoň já to tak u RoF používám a škoda mít použitelnou páku ve skříni.

PS: ona když se Saiteku složí ta základna tak to má i dostatek tlačítek krásně po ruce.
 
BigOHenry
Thomsen napsal:
Tak pokud zvolíš Rumcajsovu volbu č.3 ,tak tu plynovku uděláš z toho svýho Saiteka, stačí odmontovat sundavací část páky a máš půlenou plynovku Úsměv . Aspoň já to tak u RoF používám a škoda mít použitelnou páku ve skříni.


Tak ona se mi právě ta plynovka u toho saiteku taky nelíbí... Dlouho dlouho nereaguje, a pak reaguje na jednom kousku strašně citlivě... Což u vrtulníku u colectivu je pakárna...

Ale asi to tak zkusím, pravděpodobně to bude jen chtít upravit křivku plynu. Díky za typ Úsměv

Jinak už jsem si objednal ten Defender Cobra M5 :-)
Upravil/a BigOHenry dne 30-01-2013 15:38
 
Thomsen
Aha, já to používám na výškový plyn a chladič, tam sem si ničeho nevšim, ale jestli to máš tak citlivý tak ten plyn u T.1600M je taky blbej. To už je přesnější u Toho Cyborga X.
 
311_Mart
Na plynovku u T16000M mi nešahejte. Poté co se za 2,5 roku užívání zanesla dokonalou směsí prachu, potu a kečupu a začla klást příjemný odpor, je přesnější než saitekovský kvadrantŠklebící se
 
SVK_Mechan
Myslím si, že je stejně i podle většiny z Vás/nás nejlepší cena/výkon X-52. nejsou žádné problémy s funkčností, nastavovováním.
Upravil/a SVK_Mechan dne 30-01-2013 17:12
 
310_Pip
pomer cena vykon je samozrejme nejlepci u G940...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
SVK_Mechan
Co vím jsou s ní problémy v leteckých simech ohledně nastavování. X52 je v tomto směru bezproblémová.
 
606_Temp
Brrr, X52 je dobrá tak pro flight simulator. Na jakékoliv náročnější lítání (rozuměj manévry) je to na otok zápěstí a karpální tunel.
Každopádně plynovka z X52 je výborná a ideální na skombinování s něčím jiným.
 
http://no606.ic.cz/
alfik
Pánové, smiřte se s tím. Bod kvalita: Za prvé, je to o konkrétním výrobku, ne o značce.
Za druhé - je to o štěstí a tudíž někdy musíte co rok koupit nový štykl a jindy máte (jako já) již od roku 07 Cyborg Evo force s přesnými a neošoupanými funkcemi - ač jiní na něj nadávají.
Před tím jsem kupoval zásadně jeden Logitech za pár stovek za druhým, a když začal blbnout, byl vyměněn. I kdyby to bylo za pár týdnů.
A za třetí - to poslední, co by si výrobci přáli, je to, aby byli lidi spokojení s klackem z roku 07 Šklebící se přece potřebují prodat.
Bod pracky: Bohužel, to, jestli konkrétnímu člověku "sedne" ten či onen klacek, se dá jedině vyzkoušet. Doporučuji cestovat po kamarádech, zalítat si tam, a tím se pokusit odhalit, jaké má dotyčný pazoury, a jaký má karpální tunel. Nelze říci dopředu, který patyk komu sedne tak, aby s ním byl spokojen. Ovšem na druhou stranu, od té doby co vymysleli burzy vč. netových, se to dá napravit postupným oběhem lehce použitých zařízení až si každý najde to své Úsměv
 
BigOHenry
Tak už jsem si vyzvednul Defender Cobra M5 a jsem z prvního dojmu nadšený. Super stabilní základna, nikde žádné vůle, ovládací prvky taky super. Uvidím večer jakej je v akci až ho prolítnu na Ka-50 Úsměv Jestli nebude mít velké mrtvé zóny a podobně.
Dokonce se mi zdá ten plyn/kolektiv docela použitelnej. Tak možná si vystačím jen s ním Úsměv

Ale narazil jsem na docela zajímavou plynovku: Gametrix ECS http://gametrix.r...
Bohužel se prodává jen v Rusku. Cena je v přepočtu asi 1000Kč, což by bylo super.
 
Shadowdeath
Po přečtení tohoto threadu jsem se rozhodl pro Defender Cobra M5.

Co jsem tak koukal tak jeden z nejlevnějších s magnetickými senzory, s cenou něco málo přes tisíc Kč. Cenově strovnatelný je Trustmaster T16000M, ale ten nemá dvojitou spoušt (alespoň jsem se to nedočetl), proto jsem volil právě Cobru.

Po pár prvních rozvážných letech a zvykání si na novou citlivost a lehký chod joystiku (páka má velmi dlouhou dráhu a jde velmi zlehka, alespoň oproti mému původnímu Thrusmaster T.Fligth Hotas X), jsem se s novým joyem sladil, a pocit z nového joy je jedním slovem úžasný.

Pár postřehů:
- nemusím řešit citlivost joye ve hře (takové ty číselné řady 1 4 9 16 25 ....), všechno na 100 a přijde mě to úplně akorát.
- dva dny ho mám a cítím zlepšení mého problému s "karpálním tunelem", nemusím ho držet tak křečovitě abych něco trefil. Letadlo reaguje na joystick krásně plynule. Ocení hlavně milovníci spitů.
Spit mě přijde, snad nejméně stabilní zbraňová platforma ve hře (IL-2), ale s tím to joyem, jde přešně a lehce zaměřit, aniž by letadlo při mírném potlačení chcíplo, nebo cíl "přeskočilo" o X metrů při mírném přitáhnutí.
- neznám přesně ty termíny Úsměv, ale ta přesnost/plynulost/rozlišení joystiku se projeví i u manévrování, letadlo je znatelně stabilnější -> méně vývrtekÚsměv. Přijde mě to, jakoby joystick předával hře mnohem více informácí o poloze páky, a ta pak s letadlem dělá plynulejší pohyb. Rozdíl jako kdybych jel po zadku po schodech nebo na skluzavce Úsměv


Abych nebyl jenom pozitivní, dvě věci mě na Cobře vadí:

První je ergonomie, tady je to asi hodně subjektivní, ale když chytnu joystick kolem klacku i palcem, tak si potom musím palec skoro vykloubit abych se dostal na horní tlačítka. Levé horní červené tlačítko jde zmáčknout celkem ztuha a když nedržím páku pevně, tak sní pohnu po ose Z (tam kde má spousta hráčů směrovku), pohne se minimálně, ale pokud by někdo měl tu směrovku hodně citlivě nastavenou tak věřím, že by to při střelbě mohlo způsobovat mírnou nepřesnost.

Dále BigOHenry trvdí, že jeho kousek nemá nikde žádné vůle, ten můj bohužel má. Na ose X má malinkou vůli od středu do prava (jenom osa X, Y je Ok). Za boje to není znát, ale pokud někam letím rovně a nechám joystick volně a zrovna v té pozici "malinkato od středu v pravo", tak jelikož nemá joystick snad žádnou deadzonu, tak se mě letadlo naklání a joystic musím srovnat přesně na střed a potom už drží.
Tak bych se chtěl zeptat majitelů Cobry jestli mají stejný problém? Pokud je to vlastnost a technologicky to udělat úplně bez vůle nejde, tak to nebudu řešit, jak říkám v boji to není znát, a pro dálkový let, si holt budu muset zapamatovat dát joy přesně na střed. Ale pokud máte ty joye opravdu úplně bez vůle, tak bych ho zkusil vyměnit.

I přesto tyto "vady" bych Cobru doporučil, myslím, že ani s T16000M člověk neprohloupí, prostě -> "Nikdy neříkej nikdy, ale poťákovej joystick už nikdy!" Úsměv
 
Rumcajs
Mám taky kobru, ale v tý verzi s kovovým vnitřkem. Není tedy úplně jisté, jestli je to uvnitř stejné. Ta moje kobra má pro každou osu dva vymezovací šroubečky, kterýma se dá doladit střed a vymezit vůle. Stačí to dole otevřít a je to celkem jasný. Přišlo to v balení dokonce s alternativníma pružinama a šestihránkama na tohle štelování. V případě potřeby dodělat dead zony lze použít tuto řešení http://www.autoho...ntry565573. Pro případ potřeby dodělat trim na osy, který nemají trim u skutečného letadla, je tu moje aplikace SlimJoy https://docs.goog...sp=sharing.
 
313_Paegas
Nemají jen joy a plynovku, mají i trackir vlastní konstrukce a ff podložku na křeslo (ta funguje i jako masážní podložka v kombinací s hudbou a mimo to i na jiné hry z východu jako WoT)
[img]http://warthunder.ru/upload/image/1000x700/8_1200x1400_01.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://warthunder.ru/upload/image/1000x700/8_1200x1400_02.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://warthunder.ru/upload/image/1000x700/8_1200x1400_03.jpg[/img] is not a valid Image.
A cena za celý komlet? 8800 rublů cca 5550 kč a ta masáž je výhoda na kterou můžete nalákat manželky a přítulky Vyděšený
http://warthunder.../preorder/
Gametrix vTrack MK1
YouTube Video



YouTube Video



FF podložka
YouTube Video



YouTube Video


 
Shadowdeath
Rumcajs napsal:

Mám taky kobru, ale v tý verzi s kovovým vnitřkem. Není tedy úplně jisté, jestli je to uvnitř stejné. Ta moje kobra má pro každou osu dva vymezovací šroubečky, kterýma se dá doladit střed a vymezit vůle. Stačí to dole otevřít a je to celkem jasný. Přišlo to v balení dokonce s alternativníma pružinama a šestihránkama na tohle štelování. V případě potřeby dodělat dead zony lze použít tuto řešení http://www.autoho...ntry565573. Pro případ potřeby dodělat trim na osy, který nemají trim u skutečného letadla, je tu moje aplikace SlimJoy https://docs.goog...sp=sharing.


Otevřel jsem jí, ale nejsou tam žádná štelovátka Smutný, je to plastové, takže nějaká minimální vůle tam asi bude vždy. Deadzony si přidávat nechci, naopak jsem rád, že to reaguje i na sebe menší pohyb kolem středuÚsměv

No kdyby jste někdo věděl, kde se dá sehnat ten kovový vnitřek za rozumnou cenu, asi bych do toho šel. Bohužel se mě podařilo vygooglit, jen Fat King Cobra (http://flightsimc...obra-mkii/) za 320euro a ještě je vyprodaná (za ty prachy bych do toho stejně nešel).
 
WT_Flan
Kruci, plynovka. Konecne ma nekdo samostatnou plynovku. Ta me zajima Úsměv
 
CSL1_Talbot
Rumcajs napsal:

Mám taky kobru, ale v tý verzi s kovovým vnitřkem. Není tedy úplně jisté, jestli je to uvnitř stejné. Ta moje kobra má pro každou osu dva vymezovací šroubečky, kterýma se dá doladit střed a vymezit vůle. Stačí to dole otevřít a je to celkem jasný. Přišlo to v balení dokonce s alternativníma pružinama a šestihránkama na tohle štelování. V případě potřeby dodělat dead zony lze použít tuto řešení http://www.autoho...ntry565573. Pro případ potřeby dodělat trim na osy, který nemají trim u skutečného letadla, je tu moje aplikace SlimJoy https://docs.goog...sp=sharing.

Kde si kupil tu kingcobru???
 
Rumcajs
Kopil jsem to před vánocema tady http://flightsimc...obra-mkii/. Nebyl s tím žádný problém, udělal jsem převod peněz do zahraničí. Přišel link na sledování balíčku na cestě a opravdu to za pár dnů přišlo. Za dva týdny poté to ale bylo vyprodané a od té doby nic. Jeden by řekl, že když je zájem, že zas něco vyroběj. Ou jenže.
 
LEON_CZ
WT_Flan napsal:

Kruci, plynovka. Konecne ma nekdo samostatnou plynovku. Ta me zajima Úsměv


http://www.chprod...d-719.html

http://www.saitek.../quad.html
 
http://www.virtualnipilot.cz/
WT_Flan
LEON napsal:

WT_Flan napsal:

Kruci, plynovka. Konecne ma nekdo samostatnou plynovku. Ta me zajima Úsměv


http://www.chprod...d-719.html

http://www.saitek.../quad.html


Chacko plynovku mam uz drahne let a nejak zacina preskakovat. Ten Quadrant znam ...no, rekneme, ze to neni plynovka, ktere mam na mysli Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,811,004 návštěv