May 20 2024 11:13:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Voicepack CZ
standa-rd
Pokud to k něčemu bude, tak mám v Brně k dispozici malé nahrávací studio a případně i nějaké herce... produkce@entita.cz
 
cyberolas
A heleme se, já jsem téměř z Brna, já bych do toho šel,....ale kdo to celé zorganizuje, zastřeší, bude tomu velet, rozdá úkoly, ponese zodpovědnost atd?
 
Cracken
Ahoj kluci, jsem moc rád, že se našel někdo kdo by se chtěl podílet (případně to celé realizovat).

Chtěl bych mít pro hru čistě český voice pack, pokud to bude možné. To znamená mít celkem 9 česky mluvících lidí, kteří by namluvili čistě český voicepack.

Pokud by byl problém s lidmi, navrhuju přemluvit to, co půjde a zbytek nechat stávající Slováky.

Chtěl bych čistě český voicepack, tj. bez anglických, francouzských, popř. ruských či jakýkoliv jiných hlášek, aby to šlo použít bez úprav pro jakékoliv české mise a kampaně. (Ono těch Slováků v RAF a francouzském letectvu bylo stejně jako šafránu...)

Osobně si myslím, že je kravina mít extra český voice pack zvlášť pro Francouze, Brity, Rusy a povstalecké letectvo.... (Nezatracuju to, ale mluvme o tom teprve tehdy, až spácháme čistě český voicepack.)

Pokud standa-rd má studio a 9 ochotných lidí, kteří by to namluvili, tak je po problémuMrknutí

Pokud by byl problém, navrhuju, abychom se zde domluvili, kterého "Actora" kdo nadabuje, a poslali to pak cyberolasovi, který s tím něco provede dál. (Já jsem na tyhle věci celkem trouba...Smutný)

Nicméně, už jsem namluvil cca 1/5 Actora 1 - ale netrvám na tom, abych byl slyšet nejvíc... Spíš jsem se bál, abychom vůbec poskládali dost ochotných lidí.

Takže: 1. navrhuju aby standa-rd nahrál profesionálně 9 lidí ve studiu.

2. když by to byl problém, ať se každý ochotník nahraje doma sám, a pak to pošle cyberolasovi a ten to pak upravil. V tom případě je zde nutné se domluvit, kterého "actora" si kdo vezme. Těch souborů je požehnaně.
Upravil/a Cracken dne 04-05-2009 14:28
 
cyberolas
Ok, Crackene, ty jsi tady asi tak nejaktivnější co se CSVP týče. Pokud bys to vedl - potom říkám za sebe - udej mi číslo actora, já se spojím se standou-rd a jdu točit (pokud standa-rd souhlasí).
Upravil/a cyberolas dne 05-05-2009 06:45
 
Jimik
Mám dotaz, kolik je toho pro jednoho člověka asi vět?
 
Cracken
Dobře cyberolasi, já si už nechám Actora 1 a domluvím ho u sebe doma, do Brna se kvůli nedostatku času nedostanu (makám Po-So)Naštvaný.

Pokud máš vážný zájem, vezmi si Actora 7. A všechno pěkně česky!Cool

A pro vás ostatní, není to tak hrozné - (předesílám, že si pár dnů hraju s kombinováním různých hlášek, takže číslo, které uvedu je spíš orientační - mám tam i různé další alternativní hlášky, které se tam přimotaly - ale v zásadě to číslo aspoň v řádu desítek odpovídá.

Nejvíc je slyšet stíhací lídr (Actor 1), kterého jsem si vzal já - 333 hlášek/souborů (nejvíc času zabírají hlášky typu - "Na desáté hodině", "Na desáté hodině dole", "Na desáté hodině nahoře", "Na jedenácté hodině"...

Dost jsou taky slyšet ostatní stíhači (Actor 6-9), ty by bylo třeba namluvit především, bombarďáci už jsou máčekMrknutí

Takže suma sumárum:

Actor 1 (vedoucí stíhač) - 240 hlášek - namluvil Cracken - HOTOVO http://www.mediaf...ymumrdn0ul

Actor 2 (bombardér) - 25 hlášek - namluvil von Pavel - HOTOVO http://www.mediaf...m1zwlzfmjy

Actor 3 (bombardér) - 10 hlášek

Actor 4 (řídící věž) - 50 hlášek - namluvil cyberolas - http://www.mediaf...oyvb3gwm33

Actor 5 (střelec) - 11 hlášek - namluvil veikso -HOTOVO - http://www.mediaf...om2y1mmdoy

Actor 6 (stíhač) - 174 hlášek - namluvil Pavel K HOTOVO - http://www.mediaf...tcmmnmzt12

Actor 7 (stíhač) - 193 hlášek - namluvil cyberolas - HOTOVO http://www.mediaf...orrdwzuowm

Actor 8 (stíhač) - 187 hlášek - namluvil Thurgau - HOTOVO - http://www.mediaf...0zxztnggzy

Actor 9 (stíhač) - 175 hlášek - namluvil alfik - HOTOVO - http://www.mediaf...m5lzmynorz

Toť vsjo. Budu vděčen za každého Actora. Jsem v kontaktu s Gastonem a sankou - autory Forgotten Countries modu, takže pak už nebude problém, aby kluci zakomponovali český voice pack k použití pro mise a kampaně.Mrknutí

A ať vás u toho nahrávání nenačapá vaše přítelkyně, nebo si bude ťukat na čelo jako v mém případě.Šklebící se
Upravil/a Cracken dne 02-06-2009 08:28
 
cyberolas
Ok, přijímám actora7. Pokud se mi neozve standa-rd, jsem schopen jej namluvit i doma. Poté mohu zde na webu vystavit několik verzí zkreslení a vybereme tu nejlepší.
 
Cracken
Když by to studio vyšlo, bylo by to fajn. Otázka je jestli se povede nahnat těch 9 lidí do studia. Když si to nahraje každý doma, taky dobře.

(Ale jako starý skeptik dost pochybuju o tom, že najdeme dalších 7 lidí...)

S tím zkreslením je to dobrý nápad.

Navrhuju, aby ses ujal technické realizace - každý by ti poslal své soubory, a ty bys potom s nimi dál pracoval, souhlasíš?

 
cyberolas
Naprosto, faktem je, že zkreslení ty zvuky trochu přiblíží k sobě. Takže - nahrané wavy zazipovat, vystavit někde na ftp, uschovně, mediafire nebo podobně a já si je od každého vyzvednu, zkreslím atd. otázkou ještě bude délka ticha v jednotlivých wavech, např. francouzi mají slušné odmlky...
 
Thurgau
Tož se taky hlásím, bude třeba nějaký pilot z Olomóce Úsměv Ovšem zatím mám jen a pouze nadšení, zkušenosti jaksi chybí, tak kdyby mi někdo mohl poradit, jakým programem nahrávat a tak... přecijen zvukař nejsem.
 
cyberolas
Ideální program jest Soundforge, určitě se dá někde stáhnout cracknutej. Důležité je, aby signál nebyl zkreslený - tedy aby žádná ze špiček signálu nebyla seříznutá. Možná i Windows nebo Nero mají v sobě nástroje pro nahrávání. Zkus pohledat.
 
Cracken
Prosím cyberolase, aby zde napsal jasný postup pro všechny dabéry, aby věděli, co mají dělat. (Já toho schopen nejsem. Mé zvuky ve hře slyšet jsou, ale postup, kterým jsem došel k cíli tak, aby to fungovalo, byl dost komplikovaný.)

(Já používám Audacity. Se Soundforge jsem se nějak neskamarádil.)

Hanáčtina v éteru by byla fajn.Cool (Respektive, fajn by byly všechny regionální varianty češtiny v celém voicepacku - brněnské hantec, hanáčtina, ostravština, plzeňština, typické pražské protažené koncovkyCool, ale mít všechny odrůdy, to už je asi sci-fiZamračený

A ještě něco, když už se někdo do projektu přihlásí, znamená to že to fakt namluví. Pokud máte vlažný přístup, tak se radši nehlaste. Apeluji na vaši lidskou slušnost - pochopitelně, nesplnění zadaného úkolu není nijak vymahatelné.

Sledujte mou druhou zprávu, budu tam průběžně doplňovat jména dabérů a určovat pozice.

Nejdřív zaplníme stíhače, pak bombardéry, a až na konec střelce a věž.
Upravil/a Cracken dne 05-05-2009 10:17
 
cyberolas
Ať už budete používat Soundfoge nebo Cubase, prvním krokem je vždy připojení mikrofonu do zvukovky. Každý bude mít asi jinou, takže do které zdířky jej připojit budete zjišťovat metodou pokus-omyl v praxi. Poté spustíme soft, kterým budeme nahrávat. Zde se asi budou lišit jednotlivá prostředí, ale tyto programy jsou už uživatelsky poměrně přívětivá a třebas Cubase má panýlek s tlačítky jako na kazeťáku. Předtím ale ještě povolte windowsům záznam - většinou asi máte malou ikonku reproduktoru na liště. Na tuto klikněte a po kliknutí na vlastnosti zvolte "záznam". Na to se často zapomíná. Tuto tabulku nevypínejte křížkem, jen ji minimalizujte na lištu, windows má tendence navracet se k volbě přehrávání. Větu vždy nahrejte a uložte. Dbejte, ať není vstupní signál příliš silný - regulace se provádí právě v tabulce "ovládání záznamu", kterou jsme si minimalizovali na lištu. I pouhým poslechem poznáte, zda není záznam přebuzený, zda v něm nepraská apod. Nahrávejte ve formátu wav nebo mp3,já vše pak upravím.

Vyvtořit pokyny pro všechny prakticky nejde, každý bude používat jiný soft, má jinou zvukovku, mikrofon...zkoušet, bádat přátelé!
Upravil/a cyberolas dne 05-05-2009 10:53
 
Thurgau
OK, právě se snažím sžít s Audacity a nevypadá to zase tak složitě, jak jsem myslel Úsměv
Jen malý dotaz, dle které složky se mám řídit? Předpokládám, že GB, ale...
 
Cracken
Radím předabovávat Slováky.

Já to dělám takhle: vlezu si do "svého" Actora 1 - zkopíruju soubor do Audacity, tam poslechnu co Slovák říká, zavřu ten slovenský soubor - tu lištu pomocí X, pak nahraju sebe a exportuju jako mp3. Až to budu mít vše, přejedu to všechno přes wavemp3, a je to.
 
313_123
už to bude Cool
už to bude Cool
už to bude Cool

na střelce se vyprdněte ten už od jisté verze šturma nevímproč zarytě mlčí tedy kromě hlášky: coto děláš zas mě bude špatněNaštvaný
tak by mě zajímalo co vůbec kdysi žvanil
Upravil/a 313_123 dne 06-05-2009 06:13
 
cyberolas
No, je fakt že některé hlášky jsem nikdy neslyšel - třeba tu slavnou "Mise kompletní, jako ve Wochenschau" (nevim jak je to přesně v originále) - slyšeli jste ji někdy ve hře?
 
Jimik
Kluci, zatím se nehlásím. Já to doma prubnu a pokud to dokážu nějak vecpat do času tak pomůžu. Jinak na toho střelce mám v práci jedno týpka a na tu větu što ty dělaješ ... je jako stavěnej. Úsměv Mám ještě prosbičku, kde že se najdou ty předlohy?
Upravil/a Jimik dne 06-05-2009 08:39
 
Cracken
Ono to přece nemusí být hned... Ale byl bych rád, kdyby se průběžně pracovalo. Já na tom budu pomalu a jistě makat hlavně o víkendech - přes týden jsem v práci dost vymluvenej a na hlasu by to bylo poznat...

Byl bych rád, kdyby se přihlásili aspoň ještě další dva lidi - jeden stíhač a jeden bombardér. A zbytek můžem klidně nechat Slováky...
 
3IAP_Dryjo
cyberolas napsal:
No, je fakt že některé hlášky jsem nikdy neslyšel - třeba tu slavnou "Mise kompletní, jako ve Wochenschau" (nevim jak je to přesně v originále) - slyšeli jste ji někdy ve hře?

řiká to německej vedoucí bombr po zničení cíle..
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,912,071 návštěv