May 18 2024 14:41:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
AB1Richard

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Útoky na pozemní cíle 4.10+
saldy
Patch 4.10 přináší velké změny i pro taktické bombry, z diskuze o 4.10 by se dalo shrnout následující....kontroverzní 2s nutné pro let bomby sice nemají reálné opodstatnění ale nutí hráče chovat se"reálněji", při rychlosti 250km/h uletí bomba cca 140m, při 450km/h cca 250m...pokud člověk nebyl fanatik nevystavoval se nebezpečí palby z pěchotních zbraní či selhání časovače roznětky a udržoval si odstup.

stíhačky by se měly omezit na lehčí cíle(zásobovací kolony,shromaždiště) i tak je třeba nacvičit a dostat do oka pro pozemní útok s bombou přibližný úhel, rychlost a výšku odhozu.Spojenecké stíhačky s raketami mohou nadále efektivně útočit i na tanky.

Většina i menších bombardérů ve hře je vybavená zaměřovačem pro vodorovné útoky z velké výšky a asi se pro ně nic podstatného nemění, kdo chce útočit s bombami střemhlav platí nyní pro něj to co pro stíhačky.Pozor odolnost mostů je zesílena.

Další samostatná kategorie jsou bitevní bombardery, některé díky velkému pancéřování a pasivní ochraně vydrží opravdu hodně, patch 4.10 zvyšuje jejich účinnost i proti středním a těžkým tankům, Sturmoviku stále dominují rakety a skvělé kanony, tankoborci Hs129 či Ju87G konečně více těží ze svých těžkých kanonů a jsou velmi smrtící,4.10 lépe rozlišuje zranitelná místa tanků, pro vysloveně střemhlavé bombry se kromě 2s zákona asi nic nemění. Na řadu přichází využití zaměřovače Stuvi BZA, který se v nových podmínkách velmi hodí, Ju88 dokáže s jeho pomocí velice přesně zacílit i těžké pumy. Králem taktických bombrů zůstává i nadále Ar234, 4.10 přináší samonaváděcí bomby ale bohužel né skvělou Me410.

Útoky na lodě lze stále provádět žabkováním ale je nutné opět udržovat větší odstup, velkého zpřísnění doznaly útoky s tpedy a vše je vhodné nacvičit.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
BP_Tyrl
Sem se to hodí líp, tož to nakopíruju:

Tak jsem trénoval a dá se to. Už nejde bombardovat ve vodorovném letu 20 metrů nad zemí, ale tak zhruba ze 600m, úhel klesání cca 45° mezi 300 - 200 m mám cíl přesně v zaměřovači. Přitáhnu a jak cíl zmizí pod čumákem odhodím a přitahuju. Úspěšnost 50 - 70 %. U tanků menší. Ono bude hodně záležet na autorovi mapy. Když dá 10 tanků do pole ve dvacetimetrových vzdálenostech s požadevkem na 100% zničení, tak to bude blbě. Když dá tanky do skupinek po třech v počtu 20 ks s požadavkem na 75% zničení, tak se to dá udělat.
 
310_cibule
Super, dík za velmi užitečné info. Oběma.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
lochness
skoda, ze v Emilovi nemame ten "bombardovaci horizont", bylo by to pro tuto metodu moc prima treninkove letadlo.
Jeste by me zajimalo, s jakou pumou a pri jake rychlosti jsi takto bombardoval Tyrle. Vim, ze s 4x50kg prave pod emilem jsem odhazoval nekde mezi 100 a 200m (presne nevim, byly to prvni treninky - nedostal jsem se zatim k dalsim) a pumy se neodjistily.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg
 
BP_Tyrl
Rychlost mezi 500-300km, odhoz 300 -200m. Puma 1000LB. NTRK přiložen.
http://www.mediaf...ccbemiizaw
 
lochness
rychle poznatky z meho vcerejsiho 10ti minutoveho treninku - nicit jedouci tanky SC250 pumou nebylo s Bf109E4/B vubec tezke (zase abych se nechvastal, tak jsem potreboval 5 naletu na 4 tanky), natoz staticka letadla. Otazkou je, jak dobre bude tento zpusob utoku praktikovatelny pod dohledem nepratelskych stihacu a flaku.
Postupoval jsem stejne jako BP_Tyrl, pred zahajenim utoku jsem nastoupal do 1km (slo to celkem pohodlne i po priblizeni v nizke vysce), klesanim pod uhlem 45stupnu na 90-100%tahu, odhoz v 300-400m pri rychlostech 420-500kmh
YouTube Video



Upravil/a lochness dne 04-01-2011 14:06
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg
 
saldy
dobrá práce, takhle se trefovat jsem považoval za nemožné, já s Bf110 včera na AH zničil T34, bylo sice třeba 2x500 ale stačí minout i nějakej ten metr mimo.
Ono to půjde, mám při úspěchu aspon větší radost, snad nám s dalšími patchy nebude ta prodleva dále narůstatÚsměv
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Hoper
2x500kg na jeden tank je trošku neúměrné ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Hoper
lochness napsal:
rychle poznatky z meho vcerejsiho 10ti minutoveho treninku...

to video mělo sloužit jako doložení tvých slov nebo jako pomoc pro ostatní ? :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
saldy
hele... já z toho zásahu žiju do teď Cool
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
313_OTTO
Jako pěkný, ale už vidim jak takhle budu útočit na zaflakovanou kolonu či vlak na ADW. To bude bomba, to se budou vylítávat éra. pěkně do kilásku ať se ukážu veškerýmu flaku, k tomu to realističtější zasahování pilota. Jo jo kolik asi bude třeba pilotů na zničení 5ti % kolony Cool ?
Ale jinak fajn a díky za to že se dělíte o zkušenosti Mrknutí
 
Farky
Útok na kolony a vůbec všechny cíle BEZ FLAKU řeším trochu jinak. Začínám taky v cca 1000m, ale z většího odstupu. Naberu tím dostatek rychlosti a mám dost času na korekce směru. Ve finální fázi útoku klesám zhruba v úhlu 20 až 25°, cíl mám posazený někde nad motorem, střed zaměřovače mám posazený dost daleko ZA cíl. Mám lehce potlačeno. Těsně před odhozem začnu opravdu mírně vybírat a jak mi začne cíl zmizí pod čumákem - odhoz (přesný moment odhozu se mění s rychlostí atd., je to potřeba dostat do ruky). Bomby nastavený na 3 vteřiny. Nejsem schopný dát sem nějaký přesný rychlosti a výšky, lítám to spíš na oko.
Pohyblivý kolony a vlaky nechráněný flakem nalítávám zásadně zezadu a v ose jejich pohybu. Jedině když fouká silnější vítr kolmo na kolonu, nalítávám po a nebo proti směru větru.

Líp to vysvětlit nedovedu, takže sem dávám track Thunderbolt + 2x500lb vs. tanky - http://www.ulozto...bomby-ntrk
 
Lynx23
Diky moc, ale je tu jeden problem. Emil neni primarne bitevni letoun a tak klidne muze zacinat utok v 1000m, ale jak na to s bitevnikama, kteri k cili leti na co nejnizsi letove hladine a jejich stoupavost neni tak dobra. S takovym letounem si pri spatreni cile sice take nastoupate, ale tak cca do 400-600m a v teto vysce ma velmi malou rychlost. Pokud by clovek chtel stoupat vyse, je to zbytecne nebezpecne zdlouhave motani, kolem cile. Potom utocite cca v uhlu 30° a uspesnost zasahu/aktivace bomby rapidne klesa.
PS: stremhlave bombardovani, torpeda a zabkovani uz jsem zvladl ale toto a skip bombing nejde Zamračený
 
lochness
Hoper napsal:
lochness napsal:
rychle poznatky z meho vcerejsiho 10ti minutoveho treninku...

to video mělo sloužit jako doložení tvých slov nebo jako pomoc pro ostatní ? Úsměv

promin, zapomnel jsem to tam pripsat - slo mi jen o to ukazat, ze za urcitych (rekneme idealnich) podminek jdou celkem presne trefovat tanky bombou i v 4,10ce - proto taky jen zabery zvenci

313_OTTO:
jj, taky si myslim, ze "pod tlakem" tohle bude tezko praktikovatelne. Ale nejak se zacinat musi Úsměv
Co se tyce zkusenosti - cim vic bitevniku ve vzduchu (at uz modri nebo rudi), tim vetsi motivace se trefit, takze pokud to nekomu pomuze, rad se o sve chabe zkusenosti podelim

edit: Lynx - jak budu mit dalsich par minut, taky se chci kouknout, jak je na tom treba Fw190 a zkusit nejake nalety
Upravil/a lochness dne 05-01-2011 00:01
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg
 
Farky
Pro Lynxe - dal jsem teď jednu bleskovku - http://www.ulozto...9/il-2-trk . Je to jen o správném načasování odhozu.
 
BP_Tyrl
313_OTTO napsal:
Jako pěkný, ale už vidim jak takhle budu útočit na zaflakovanou kolonu či vlak na ADW.


Když útočím na kolonu, či vlak tak snad nemusím zaměřovat na milimetr přesně, prostě si to přišustím, někam to fláknu, něco trefím, když je to v lajně a zaměřovat začínám, až při druhém letu, kdy s trochou štěstí je už něco flaku porubáno.
 
1stCL_pbarry
moc pěkný odhozy lochu
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
saldy
BK 3,7 na Bf110 je zamířen pod mírným úhlem dolu, zkoušel jsem co s tim, je to taková trochu schrage music naopak, nízký pomalý průlet v linii kolony dokáže nadělat paseku, při troše štěstí lze zasáhnout i tank no ale moje zrovna oblíbená zbraň to asi nebude, proti bombarderum jsem to ani nezkoušel, je to jistě jen pro pozemní boj.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
1stCL_pbarry
saldy napsal:
BK 3,7 na Bf110 je zamířen pod mírným úhlem dolu, zkoušel jsem co s tim, je to taková trochu schrage music naopak, nízký pomalý průlet v linii kolony dokáže nadělat paseku, při troše štěstí lze zasáhnout i tank no ale moje zrovna oblíbená zbraň to asi nebude, proti bombarderum jsem to ani nezkoušel, je to jistě jen pro pozemní boj.


Jo to vyklopeni dolu se mi taky zdá dost podivné. Jde to skoro pod čumák, zaměřovat to moc nejde.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
Hoper
jestli ono není pro bitevníky lepší mít v přízemním letu sklopenou zbraň než celý letadlo :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,903,111 návštěv