May 18 2024 10:44:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Záhady
LEON
Ono to podobně blbne i na New Wings, občas se mi stane, že mi to nezapočítá nejen sestřel, ale třeba ani moji smrt :-)
 
https://www.rcfree.eu
WT_Pedropan
Beckerem to neplatí... Šklebící se
 
http://www.wtigers.org/
LEON
Škoda, že jediná stíhačka nesoucí toho Beckera jako primární zbraň, je v ROF jen dejchavičnej dvojkovej Albík... Mít ten lauf přimontovanej třeba na Pfalzu D.XII, to by se daly dělat taškařice... Pff
 
https://www.rcfree.eu
petsild
Ahoj,
proč má DR.I tak velkou převahu v udržení rychlosti a stoupání... častěji narážím MP na piloty se stroji DR.I kdy jako spojenec nemám žádnou šanci ani Camelem je škrábnout, přitom už jsem několikrát otočil souboj tři na jednoho proti 2xF7 a Albíku, ale borce s nickem EasyAce nejsem schopný utočit ani šikovně odpoutat a vzdálit se mu. Je do 1000m mnohem rychlejší než já, můžete kluci pls poradit jak nejlépe vyzrát na ufonské letadlo moc děkuji. Pet
 
Baron
Dr.1 nie je ziadny uberplane. Navyse je pomaly. Na druhej strane - ak narazis na pilota, co ho ma v "ruke" a lieta s rozvahou, mas problem. A presne to sa ti pravdepodobne stalo. Ohladne Camela - bud rad, ze si zatial nestretol eso na D.VIIF, pretoze eFko Camela jednoducho rozoberie na drobne. Mozes ho zostrelit iba tak, ze o tebe nevie. Inak ta ustupa a uleti ti kedy bude chciet. Za predpokladu, ze v nom nesedi nejaky novacik. Mimochodom, to plati aj pre "obycajnu" D.VII. Vo vertikale na tieto masiny jednoducho Camel nema.
Upravil/a Baron dne 24-05-2015 18:43
Hals - und Beinbruch!
 
LEON
Typuju, že má Dr.1 díky třem nosným plochám poměrně velkou zálohu vztlaku. Drtivou většinu svátečních pilotů na Dr.1 vyvedeš z míry tím, když je donutíš provádět delší dobu ostřejší levotočivou zatáčku. Kdo nemá Dreideckera v ruce, bude mít problém ho v této zatáčce stabilně udržet. Pokud ale má jeho pilot před jménem prefix letek ITAF, J2, nebo J5, tak toto na tyhle ostřílené piloty zkoušet ani nemusíš. Stejně tak asi i na Tvého EasyAce... Pak pomůže další užitečná věc - početní převaha. I jen dvě rozumně spolupracující N28 udolají Dr.1. Když ty Nieuporty nebudou dělat zásadní chyby a budou si toho Dreideckera přehrávat, udolají i eso v Dr.1, jen to bude trvat poněkud déle...
Jaký máš vlastně na New Wingsech nick? Žádný hráč s nickem PetSild tam nelétá, ani Syndikátí statistiky takové jméno neznají.
 
https://www.rcfree.eu
Powerty
Napsat, že Dr.I je "ufo"? Šklebící se Mrknutí
 
petsild
Ta levotočivá finta bohužel nefunguje Smutný, to už jsem na něj zkoušel několikrát, ale proč se mu alespoň nedokážu trochu vzdálit? Na New Wings se zatím necítím, létám nejvíc na Jagdstaffel 99 server I/II.
 
Baron
Ked zvladnes lavotocivu zatacku na Dr.1, utocis prakticky cokolvek. Dreidecker nie nadarmo patril medzi najobratnejsie stroje WW1. Na druhej strane - to, ze mal tri kridla na jednej strane davalo stroju vynimocnu obratnost, ale na strane druhej ho tie kridla nesmierne spomalovali. Ak s Dr.1 netocis, vlastne ta nema ako ohrozit (obrazne povedane). Teda ak mas SE-5, Spad, Dolphin atd.

Poradim ti - sadni si do Dr.1 a osahaj si jeho silne a slabe stranky. Potom budes vediet, na co si mas dat pozor, a co mozes vyuzit vo svoj prospech.
Hals - und Beinbruch!
 
LEON
Ono odpoutat se v ROF z rozdělaného souboje není nikdy snadné, bez ohledu na to, proti jakému letounu zrovna bojuješ. Většinou pak má soupeř ještě dost času, aby za Tebou poslal dost projektilů a pokud nesedíš zrovna ve Spadu nebo aspoň v SE5a, tak si stejně nějaký bezpečný odstup od toho Dr.1 při pikování dolů nestihneš vybudovat. Nevím jak to bylo v realitě, ale v ROF se velice často nějaká ta kulička při dlouhém sprejování za vzdalujícím se cílem uchytí... Ale když už i legendární Oswald Boelcke ve svých pravidlech (bod č.2) nedoporučoval odpoutání se z rozdělaného souboje, tak to bylo asi i v realitě tak nějak podobné...
Sice tohle jsi asi slyšet nechtěl, ale jak už psal přede mnou Baron, nějaká univerzální zázračná rada na tohle neexistuje. Zkrátka pokud máš dostatek času a ještě nějakou iniciativu, tak před soubojem zhodnotíš rizika a vlastnosti svého a soupeřova letounu a buď souboj zahájíš, nebo se mu budeš snažit vyhnout přinejmenším do doby, než si vybuduješ nějakou taktickou výhodu (výšku, moment překvapení, početní převahu, podporu flaků z blízkého letiště atd.) Určitě ale doporučuju začít lítat na zalidněnějších serverech, NW WarGround, nebo nedělní Syndicate, kde se točí mnoho lidí a poznáš z první ruky mnoho stylů a taktik různých lidí, než létat dokola proti stále stejnému pilotovi v Dr.1, alespoň mě by to od ROF spíš odradilo Úsměv Jestli budeš chtít někdy o víkendech zalítat i na TS, tak napiš PM, jsem pro každou špatnost Úsměv
 
https://www.rcfree.eu
petsild
Právě s DR I se mi létá dobře a dle mého všestranný stroj, který nemá v obratnosti konkurenci, jenže pak jsem zjistil, že sním létají snad úplně všichni. Tak abych měl lepší pocit z vítěství beru raději D8,7 nebo Albíka.
Ale proti Ufu a když ho má někdo ještě v ruce tak nedaří vyhrát, zrovna nedávno byl poměr spojenců 2:8 a téměř všichni proti nám Drjedničky a nikoho z nich nenapadlo přejít a posílit druhou stranu.
Tedy podle mého v takové přesile není pilotování takového stroje žádné hrdinství.

Všem děkuji za příspěvky a beru rady vážně Úsměv, pokud by mě někdo dal v MP trénink Leone budu moc rád dík. Pet
 
LEON
I proto je lepší zkusit létat New Wings / Syndicate, jelikož počet kusů nejobratnějších letounů na mapě je tam často omezen jen na několik strojů, po jejichž vyčerpání musí hráči brát ostatní typy letadel, které jsou již početně neomezené. Případně v jiných mapách dostávají hráči tyto typy letounů za odměnu, pokud splní některý z primárních cílů mapy, většinou Recon. Na New Wings jsou i mapy, kdy po vybombardování letecké továrny přestanou být na letišti dostupná letadla jako Camel, Dr.1 a jsou dostupné pouze základní méně oblíbené typy. Tyhle styly dostupnosti a výběru planesetu mi přijdou daleko zajímavější, než když jsou na obou letištích odemčené všechny stroje a hráči si vyberou jen dva nejlepší typy.
 
https://www.rcfree.eu
Rumcajs
petsild napsal:

Ahoj,
proč má DR.I tak velkou převahu v udržení rychlosti a stoupání... častěji narážím MP na piloty se stroji DR.I kdy jako spojenec nemám žádnou šanci ani Camelem je škrábnout, přitom už jsem několikrát otočil souboj tři na jednoho proti 2xF7 a Albíku, ale borce s nickem EasyAce nejsem schopný utočit ani šikovně odpoutat a vzdálit se mu. Je do 1000m mnohem rychlejší než já, můžete kluci pls poradit jak nejlépe vyzrát na ufonské letadlo moc děkuji. Pet

Obecně u letadel s rotačním motorem hodně záleží na pilotovi, jak je schopnej s tím točit. Rozdíly jsou veliké. Jistě že pro Camel není v zatáčkovém souboji D7 nebo Albík těžký soupeř. Ale Dr 1 a Camel jsou k sobě tak blízko výkonostně i schopnostma, že záleží především na pilotáži.
Schválně neříkám pilot ale pilotáž. Jsou to dvě věci, jednak technika samotného pilota a za druhé lítací HW jaký má k dispozici. Na lítání s rotačníma motorama se preferuje joystick s FFB. Klasika je MSFFB2, alternativa Logitech G40. No a pedály. Slabší volba je přesný klacík bez FFB a blbá volba je třeba plastový Saitek.
Chci říct, že rozdíl mezi tebou a tím Dr 1 esem může být nejen v tobě. Třeba je líp vybavenej a dokáže díky tomu z tý Dr 1 vydolovat víc. Navíc hodně záleží na množství paliva.
Stran mnohem větší rychlosti doporučuju test. Vem Camela a kamarád ať si vezme Dr 1. Leťte spolu vedle sebe a společně ve stejnou chvíli dejte plný plyn.
Odpoutání se z boje je problém kdekoli a kdykoli. Pokud nemáš letadlo výrazně rychlejší, nemusí se to povést. Platí to pro WW1, WW2 a nakonec i pro roury. V kanonickém "The art of the kill" (k nalezení na youtube) se ten instruktor vyjadřuje jasně. "Head on pass" je poslední možnost, kdy se dá vyhnout souboji, jakmile začnete točit, už to nepůjde. A to mluví o F15, F16 a podobných. Pro WW1 to platí snad ještě víc. Jakmile nezdrhneš, když soupeře vidíš, musíš počítat s tím, že zdrhnout už nepůjde. Jen když máš SE5a, Spada, nebo něco takto rychlého a proti sobě máš něco pomalého jako Dr 1, Albíka či podobný lítací aparát s maximálkou kolem 170, se můžeš tak nějak spolehnout na schopnost zdrhnout.
Jinak jak už zde padlo, nelítej sám. I sebevětší eso má problém s dvěma zkušenýma pilotama, kteří jsou schopni spolupracovat. Jenže schopnost spolupráce se taky musí naučit. A musej jí ovládat oba. Takže to je zase potíž, jak k sobě najít druhého. V tomhle vždy vynikala letka 1PL. Nejenže uměli lítat, ale taky uměli spolupracovat a pohromadě byli slušnej problém.
Non est specifica
 
petsild
Jo pěkně vysvětlené Rumcajsi Úsměv máš pravdu záleží hodně na dovednosti i pilotáži páč ten jmenovaný je opravdu ostřílený Eso potvrzují to i tabulky. Proč ale navštěvuje a kosí začátečnické servery mi hlava nebere Smutný, jestli mu to pomáhá budiž no. Alespoň mi to dalo signál jak zlepšit techniku boje.
Páku mám MFF2 na souboje skvělá věc Úsměv, jen škoda že není zpětná vazba v ROF o krapánek silnější.
 
Tyler Durden
Zpětná vazba v ROF je silná dost, to jen MSFF2 je "vyměklý."
 
petsild
V ostatních simech je síla FB jak zamlada , jen v ROF od posledního patche zdá ještě slabší.
Upravil/a petsild dne 26-05-2015 14:01
 
Tyler Durden
To je záhada že? Úsměv

MSFF2 je co? Ano je starý. A autoři ROF na něj co? Ano, serou. Bez ručního zásahu do konfiguračních souborů hry jsou síly špatně. A nejenom že jsou síly špatně, špatně je i spousta FF efektů.
V BOS je FF dokonce odbytý i na novějším G940.

FF je aktuálně mrtvý. Žádný hardware a minimální snaha autorů ho nějak slušně implementovat. Logicky.

Ale volanty fungují výborně. Úsměv
Upravil/a Tyler Durden dne 27-05-2015 09:18
 
LEON
Jak mrtvý?
http://www.gametr...1-jetseat/
Šklebící se
 
https://www.rcfree.eu
burnes
Ahoj mám dotaz: Ve hře mi stále bliká DEMO MODE netuší někdo jak se toho zbavím??
 
Vanad
LEON napsal:

Ono to podobně blbne i na New Wings, občas se mi stane, že mi to nezapočítá nejen sestřel, ale třeba ani moji smrt :-)
Tak když to nezapočítá moji smrt, tak si nestěžuji ;-)
 
http://vlajky.yin.cz/u/usa/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,901,973 návštěv