April 29 2024 10:38:19
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
HSFX6, dojmy, bugy, expert mode
magot
Díky Tozzi, douho očekávaný projekt Úsměv
 
TozziFan
Není zač magote, pouze rejpu do hotového. Bohužel jsem narazil na nějakou chybku. Při přehrávání tracku jsem zjistil, že YorkTown není vidět. Letadla přistanou prostě na neviditelnou loď. Při poletu loď vidět je. Možná to souvisí s nenalezením souboru "ship.ini (ne ships.ini)". Nevím, kde ho najít.

Další věc. Z nějakého důvodu se mi nedaří přihlásit na forum 242sq.. Registroval jsem se tam kdysi, ale stále mi nedošel mail od admina o aktivaci. Když se zkouším znovu registrovat, vyhodí to hlášku o existenci registrace a tím to končí. Ani poslat pm adminovi mi nejde. Nemohl by jsi se na to poptat prosím?
 
saldy
Nádherný člun, letadlovek už je celkem slušný výběr za všechny strany, to je dobře. Pro ten Pacifik by to ale chtělo pro amíky ještě aspoň bitevku třídy Iowa. U japonců chybí jedna normální bitevka - třeba Kongo a nějaký těžký křižník.
Upravil/a saldy dne 16-11-2012 20:22
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
saldy napsal:
Nádherný člun, letadlovek už je celkem slušný výběr za všechny strany, to je dobře. Pro ten Pacifik by to ale chtělo pro amíky ještě aspoň bitevku třídy Iowa. U japonců chybí jedna normální bitevka - třeba Kongo a nějaký těžký křižník.

Yamato bude via DT ...
 
saldy
Jsem se nevyjádřil úplně přesně, prostě aby byl od každé třídy aspoň jeden zástupce, letadlovek a DD je už dostatek, např. japíkům chybí CA, amíkům zas CL a bude to komplet.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Radši bych viděl Admiral Graf Spee nebo Prinz Eugen ...
Kriegsmarine byla v Iloj dost chudá, alespoň vyšli teď ty dvě ponorky, ještě nějaký se chystaj, ale lodě ne ...
 
saldy
Hele tak nakonec to s těmi japončíky neni tak hrozný, včera jsem skládal dohromady Kuritův střední svaz, jako náhradu za CA jsem použil prostě HMS Fiji, dá se přidat i ruskej Taškent, možná i nějakej ten ital, až se na to člověk bude řítit v palbě tak neřeší jestli to má nějakou věžičku tam či onde.
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
DatavCZ
datav208 napsal:
magot napsal:
datav208 napsal:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli existujou Kampaně na HSFX třeba Západní fronta,Afrika.děkuji za odpověd

Ano. Západní fronta.
http://www.sas194...329.0.html
Afrika zatím není, chystám (až bude čas) takovou mini-kampaň Operace Agreement SP za axis pro mapu severní afriky. Zbývá dokončit nějaké úpravy na mapě a přidat nějaké nové jednotky jako něm. nákladní vory, SAS nakládní vozy a Wellingtony který přichází s 4.12. Půjde spíše o bitevní akce a noční stíhání RAF bombardérů ...


Děkuji jdu na toMrknutíbude to fungovat i na HSFX 6.0.17? koukám že je to asi jen na 6.01


Tak jsem to prubnul a bohužel na verzi 6.0.17 to nefunguje.Při spuštění kampaně pípne systemovej reprák a nic se nestaneSmutný
 
Anonymní uživatel
Je to pre dgen.exe 4.0.8.6

Pise to v druhom prispevku v tom linku. Nepouzivam to, ale pise tam aj kde to stiahnut a ako to nainstalit.
 
DatavCZ
Kukulo napsal:
Je to pre dgen.exe 4.0.8.6

Pise to v druhom prispevku v tom linku. Nepouzivam to, ale pise tam aj kde to stiahnut a ako to nainstalit.


jo vše jsem to udělal jak je napsáno.raději nebudu pokoušet štěstí a riskovat že my to celý spadneMrknutí
 
Anonymní uživatel
No ale on zas reinstal HSFX nie je az taky problem. Ked musis tak musis Úsměv
 
DatavCZ
Kukulo napsal:
No ale on zas reinstal HSFX nie je az taky problem. Ked musis tak musis Úsměv


Já vím mám to zazálohovaný ale zase když nemusím tak proč si přidělávat práciÚsměv
 
Sanyo
Zdravím, měl bych takový dotaz, (jestli se to už neřešilo) podle čeho upravují tvůrci HSFX (respekt jim) letový model? Není to tak dlouho, co jsem z UP přešel na HSFX a musím říct, že mě pár změn překvapuje. Budu to brát dle mého nejoblíbenějšího letadla P-38 (protože ho asi tak nejlépe znám). Oproti UP velká změna - hodně rychle vaří i s max. otevřeným chladičem hned od startu. Pokud to tak bylo i v reálu, ok, přijmu to bez keců. Ale co mi nejde do hlavy, je vybírání střemhlavýho letu ve velké rychlosti. U UP byla výškovka při max. rychlostech nepoužitelná a jediný, co pomohlo byly klapky. U HSFX je změna, že rychlost už na výškovku vliv nemá a i rychlosti, při kterých se pomalu začíná letadlo rozpadat, vybírá bez větších problémů. A tady je celý problém, který mě vede k zamyšlení :-) jak moc nám tvůrci servírujou historické chování letadel. Viděl jsem pěkný dokument, kde sami piloti říkali, že při vysokých rychlostech je P-38 díky svému aerodynamickému tvaru, neschopna cokoliv provádět za pomoci výškovky. Ještě tam byly animace co přesně se tam děje. Takže bych rád znal i vaše názory, jak moc realistický vám HSFX připadá.
 
WT_Horrido
V HSFX jsou letadla podle představ tvůrců o tom jak by to mělo létat, bez ohledu na realitu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Farky
Sanyo napsal:
Budu to brát dle mého nejoblíbenějšího letadla P-38 (protože ho asi tak nejlépe znám). Oproti UP velká změna - hodně rychle vaří i s max. otevřeným chladičem hned od startu. Pokud to tak bylo i v reálu, ok, přijmu to bez keců.


UP je postavený na oficiální patchi 4.10, oproti tomu HSFX jede na patchi 4.11. A právě patch 4.11 přišel s novým chováním motoru, zejména co se týká přehřívání. Mrkni do složky kde máš hru, je tam moc pěkně zpracovaný Engine temperature guide. Ve zkratce - když máš vysokou teplotu "vody" uber plyn (sniž plnící tlak), když máš vysokou teplotu oleje sniž otáčky motoru (uber propitch). Úplně podle reálu to nebude v ilovi nikdy, každopádně to je pro všechny letadla stejný - obecně se motory přehřívají mnohem rychleji než dřív.

Sanyo napsal: Ale co mi nejde do hlavy, je vybírání střemhlavýho letu ve velké rychlosti. U UP byla výškovka při max. rychlostech nepoužitelná a jediný, co pomohlo byly klapky. U HSFX je změna, že rychlost už na výškovku vliv nemá a i rychlosti, při kterých se pomalu začíná letadlo rozpadat, vybírá bez větších problémů.


Je z toho docela fajnový letadýlko co? Úsměv Lightning reagující v pohodě na výškovku při víc jak 500 mph IAS je každopádně ... řekněme zvláštní. I za tohle může Team Daidalos a jejich patch 4.11. Proto je to i v HSFX. Nejsem si úplně jistý jestli tvůrci HSFX sahají do defaultních letadel. Za to jsem si na 1000% jistý že to dělají v UP a já to rozhodně nepovažuju za správnou věc (velice diplomaticky řečeno).

Sanyo napsal:A tady je celý problém, který mě vede k zamyšlení :-) jak moc nám tvůrci servírujou historické chování letadel. ... Takže bych rád znal i vaše názory, jak moc realistický vám HSFX připadá.


I realitu každý vidí jinak. Můžeme ty výkony dokola porovnávat s testy a tunou knížek, ale vždycky to bude jen kompromis. Čím víc testů nasbíráš, tím víc dostaneš protichůdných informací. Někdy se tvůrce letového modelu dopustí pitomosti a řídí se tím úplně nejlepším testem, většinou proto že to letadlo má zkrátka rád a chce ho mít co nejlepší.
Letový model HSFX je až na drobnosti starej dobrej šturmovik, takže je na tom v porovnání se skutečností úplně stejně. Jsou tam i mírné úlety (třeba ten Lightning), ale jinak je to ok. Stejně nakonec nejvíc záleží na té částí mezi židlí a joystickem.

WT_Horrido napsal:
V HSFX jsou letadla podle představ tvůrců o tom jak by to mělo létat, bez ohledu na realitu.


Což platilo a platí pro nemodovaného ila, UP i HSFX. A vlastně pro úplně všechny simulátory.

Saburo napsal:
Bohužel HSFX je vše možné jen ne zázrak. Proti UP je to spíše krok zpět.
P-38 nebude jediným "zajímavým" strojem...


Proč je pro tebe HSFX horší než UP?
Jak už jsem psal, za novou P-38 může patch 4.11, ne HSFX. Jaké další stroje jsou "zajímavé"?
 
310_Podrs
Saburo napsal:
Bohužel HSFX je vše možné jen ne zázrak. Proti UP je to spíše krok zpět.
P-38 nebude jediným "zajímavým" strojem...


Stock P38 a pokud není v JSGME zapnutý Expert mod by upravený FM mít neměla, takze pokud je FM jiny, tak je to oficialni uprava od DT (pokud je Expert mod zapnutý, tak snad nehvězdičková letadla mají také stále stock FM?).

Hvězdičková letadla (tedy ta která nejsou obsažena ve stock verzi hry) mají FM (a DM) od svého tvůrce, někdy jsou to fakt zpatlaniny, ale tvůrce mise má stále možnost taková letadla na mapy nedávat a dávat tam pouze stock stroje.

Pro mě je HSFX krokem zpět v absenci MDS a že by to bylo nějak stabilnější online než UP se mi také nezdá, narozdíl od UP ale na HSFX ještě stále někdo pracuje a tak se to snad bude časem lepšit.
Upravil/a 310_Podrs dne 27-11-2012 09:54
 
http://www.310raf.com
310_Pip
a proc byl lajtas vlastne DT teamem sprznen? Naštvaný nektere veci nejdou uplne spravnym smerem uz delsi dobu...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Sanyo
Farky napsal:

I realitu každý vidí jinak. Můžeme ty výkony dokola porovnávat s testy a tunou knížek, ale vždycky to bude jen kompromis. Čím víc testů nasbíráš, tím víc dostaneš protichůdných informací. Někdy se tvůrce letového modelu dopustí pitomosti a řídí se tím úplně nejlepším testem, většinou proto že to letadlo má zkrátka rád a chce ho mít co nejlepší.
Letový model HSFX je až na drobnosti starej dobrej šturmovik, takže je na tom v porovnání se skutečností úplně stejně. Jsou tam i mírné úlety (třeba ten Lightning), ale jinak je to ok. Stejně nakonec nejvíc záleží na té částí mezi židlí a joystickem.


Souhlasím s tím, že není možné mít dokonalý simulátor s přesným chováním letadel. U těch z 2sv. v. už jen proto, že letuschopných letadel dnes moc není a jejich majitelé určitě nebudou chtít své stroje tlačit do maximálních možností kvůli hře. Lze se "realitě" tedy jenom přiblížit. Ale pokud jsou některá známá fakta o chování konkrétního typu (právě ta P-38 a výškovka) nepochopím, kdo konkrétně měl potřebu tohle měnit, i když sám určitě dobře věděl, že se to opírá o historické skutečnosti. IL-2 mám rád právě proto, že se snaží být simulátorem a nerad bych, aby tyhle změny jednou tuto hru změnily v arkádu. Možná jenom přeháním a já v to taky doufám.
 
310_Podrs
Saburo napsal:
staty...


...jen zčásti, FBDj je externí aplikace, která nemá s HSFX nic společného. Vznikla pro UP a s HSFX prostě nepracuje úplně stoprocentně. Dokud na tom ale někdo dělá, tak je tu vysoká pravděpodobnost, že se to jednou podaří vyladit.

Je fakt, že třeba ty "náhodné" smrti ve statech způsobuje přímo HSFX.
 
http://www.310raf.com
Farky
Saburo napsal:
Spomínaná stabilita při on-line je o dost horší než v UP, staty...


Jako běžný uživatel jsem nepoznal rozdíl, na staty ti odpověděl Podrs.

Saburo napsal:Zajímavá éra :
to co mě nejvíc nesedí D4Y tak nějak někde ztratilo 100Km/h...
co už je mi jedno letový model P-51A je shodný (mě tak přijde) jako Mustang I...
a určitě jich je více
Hlavně že jsou obě letadla na úvodní stránce...


D4Y určitě zkazili v HSFX víc jak v UP, protože v UP to éro jaksi není. Ty dva Mustangy mají myslím i v UP stejný FM (ty woe, to je zkratek Úsměv). Jsou to mody kde je miliarda letadel, některý jsou vymazlený, některý stojí za starou bačkoru. Ty přidaný letadla pro nás dělají nadšenci zadarmo a ve volném čase. A nic je nenutí udělat je "perfektně". Spousta lidí skáče nadšení dva metry do vzduchu jen proto, že tam je jejich zamilovaný éro. I když je to hybrid co má třeba kokpit a FM z něčeho jinýho. Chtít po všech letadlech v modech realitě přesně odpovídající FM je nesplnitelné přání.

Saburo napsal:Škoda že už neběží práce na UP.
(admin na jednom foru, jednoho Il-2 serveru, ale možná něco naznačil?!?, nezbývá než doufat)


Ano, škoda. Mohli dál vesele uměle vyvažovat červenou a modrou stranu, dál předělávat stock letadla aniž by se obtěžovali to někde zmínit a Kwiatek mohl dál dělat FM v podstatě jak ho napadne. Ono to není s tím Ultra Packem zase tak růžovoučký. Pokud budou pokračovat dál, ok. Pokud ne, slzu neuroním. Nikomu samozřejmě neberu názor že UP je lepší,ale nikdo mi nevymluví že UP3 byl hodně nepodařený. Ale dost už o UP, když je to tady o HSFX.

Sanyo napsal:
Ale pokud jsou některá známá fakta o chování konkrétního typu (právě ta P-38 a výškovka) nepochopím, kdo konkrétně měl potřebu tohle měnit, i když sám určitě dobře věděl, že se to opírá o historické skutečnosti. IL-2 mám rád právě proto, že se snaží být simulátorem a nerad bych, aby tyhle změny jednou tuto hru změnily v arkádu. Možná jenom přeháním a já v to taky doufám.


Já bych byl v klidu. Daidalosové to přece evidentně posouvají spíš k simulaci než opačně, někdo dokonce nadává že je to na úkor hratelnosti. Ta změna u P-38 taky nemusela být záměrná, zaměřená konkrétně na Lightninga. Mohlo to vzniknout při nějaké generální úpravě čehosi ve FM.

310_Pip napsal:
a proc byl lajtas vlastne DT teamem sprznen? Naštvaný nektere veci nejdou uplne spravnym smerem uz delsi dobu...


Když jsi s tím zprzněným Lightningem dokázal žít skoro rok, tak si myslím že to není až tak strašný. Mrknutí
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

34,778,648 návštěv