May 18 2024 11:26:39
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD SW help me
 Vytisknout diskuzi
Windows 8
310_Pip
datav208 napsal:

falkon napsal:

datav208 napsal:
Mám origoš hru a ze Steamu se to nainstalovalo a aktualizovalo na poslední patch bez problému.

Neviem ci je to este aktualne, ale ak mas len instalaciu IL-2 Cliffs of Dover zo Steamu, tak doporucujem nainstalovat tiez Team Fusion v1 (3.00) Mod. Az s tymto modom CloD beha pod Win8 bez akehokolvek nutneho zasahu.


jo je to aktuální díky podívám seMrknutí nejsou žádné problémy s instalací?


před instalací si ulož *.ini soubory z c:\Users\***\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\, vyčisti cache, po instalaci spusť hru, až budeš v menu vypni hru a uvidíš, že se Ti v dokumentech vytvořil druhý adresář: ...\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD, do něj nakopíruj *.ini soubory a máš hotovo Mrknutí
pozn. aktuální verze modu je 3.01 https://www.youse...OFJqQThUQw - více zde: http://www.panzer...wstart=320
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Milan L
Má odpověď na Win8 bude zároveň dotazem: bohužel jsem si už nemohl kvůli šedému zákalu postavit vlastní PC a tak koupil hotové s Win8. A začala hrůza. Nejprve jsem zjistil, že z mých her (hlavně simulátorů) jich nespustí win8 až 86%, ne starších než 1,5 až 2 roky. Staré akční (medal of Honor, Cal of Duty a pod. naopak
jdou). Silent Huntery a ILka ani jeden. Rozšíření ani jedno. Manuální nastavení kompatibility má za následek pád systému se všemi aplikacemi, nebo lakonické hlášení : Tato aplikace nemůže běžet na vašem počítači. Zavřít, tečka. Totéž při automatických aktualizacích Windows Update, vše musím ručně.
Konkrétně: teď jsem místo nefunkčního IL-2 Sturmovika 1946 koupil Cliffs of Dover a samozřejmě musel instalovat přes Steam, kde mi jiné hry jedou. Po instalaci se zobrazila tabulka prvotních nastavení - instalace VC Redist.. a konec.Po zoufalém hledání na podpoře Steamu vidím, že účinnou radu asi neposkytnou. Vydavatel Playman se zoufale snažil týden, pak se odmčel. A tak se obracím s prosbou o radu sem. Mám jen amatérské zkušenosti, ve svých 70 letech už používám PC hlavně pro zábavu (ale létám od prvního Sturmovika).
Už jsem ze zoufalství zakoupil Windows 7, ale stále je mi líto hodit do popelnice osmičky, i když mi byly vnuceny před půl rokem jako OEM s nákupem PC. Hlavně proto, že by to znamenalo obnovování všech aplikací.
A jinak? Měl jsem od Win 98 SE všechny operační systémy Microsoftu, vyjma Win7. Počítače jsem si vždy stavěl sám. U Vist jsem jen kroutil hlavou, ale Win8 jsou (i po půl roce práce s nimi) čirá hrůza a děs
Děkuji za trpělivost - musel jsem se vybrečet.
 
alfik
Rada je jediná. neváhej a vyhoď osmičky do té popelnice. A buď rád, že tě coby OEM stály ještě celkem málo.
Ta firma, co se jmenuje podle velikosti a stavu pindíka svého zakladatele, totiž po jeho odchodu rezignuje na tvorbu systému pro počítače a dělá teď (od osmiček) systémy pro televizory a trošku lepší DVD přehrávače (viz Xbox One).
Řekl bych, že se otevírá okénko na trhu (spíše pořádnej ausláh) pro vznik nové, progresivní firmy, která naváže a začne se věnovat PC.
 
falkon

To ze sa ti "nepodarilo" nainstalovat VC redist asi nevadi...

Kazdopadne, "cisty" CloD na Win 8 bohuzial nebezi. Stiahni a nainstaluj "Team Fusion MOD 1.0", ktory ti aktualizuje hru na verziu 3.0 a nasledne maly patch na verziu 3.01. Od verzie 3.0 ti pojde aj pod Win 8.

Linky najdes niekde vyssie, alebo pozri do vlakna Team Fusion.
 
Milan L
Moc Ti děkuju za tu zprávu. Budu zkoušet zkoušet a zkoušet. A když dovolíš, já vím, je to dotaz který sem možná nepatří, ale v Compatibility Packu pro Windows 8 i 7 jsem našel i IL-2 Sturmovik 1946 označený jako "The signature Collection" jako kompatibilní. Zajímá mne to protože 1946 je vyvrcholení původní série a už údajně neběží ani na Win 7. Mám ho a nechtěl bych o něj přijít. Nevíš co je to za edici a kde vychází? Mohlo by to mít úspěch. Mne např. původní hra "Silent Hunter" III z r. 2005 na Win8 neběží, ale reedice Playmana s označením Exclusive jede v pohodě, a spadne jen výjimečně. Bohužel módy asi nepůjdou - ještě jsem to ale nezkusil. Okamžitě bych to koupil. Ale to bude asi někde v Americe a možná jen pár kusů nějaké výběrové edice.
Každopádně moc dík za tipy!
 
falkon
Priznam sa, ze vobec netusim, co tu popisujes.. Úsměv

Kazdopadne, IL-2 1946 na Windows 7 bezi, a podla mna nema dovod nebezat na Windows 8! Usudzujem tak z toho dovodu, ze na Win 8 prevadzkujem IL-2 1946 dedikac, a nie je s nim ziadny problem (s cistou ani HSFX verziou).

To co tu popisujes, ze ti nejde velke mnozstvo hier je dost zvlastne -- osobne by som tipoval, ze problem bude niekde trochu inde...

Prva zasadna vec, ktoru MUSIS dodrziavat (hlavne ked instalujes stare hry) je, aby si ich instaloval MIMO adresara Program Files! Bud si vytvor adresar C:\Hry, alebo D:\Hry (alebo cokolvek ine), ale NEinstaluj ich do Program Files! Rovnako doporucujem aj instalaciu Steam-u radsej umiestni mimo Program Files adresar.
 
WT_Horrido
Přesně tak, mělo by to běžet. Ještě může být chyba ve staré verzi CD ochrany pokud je to CD verze. V tom případě je dobré se s tím nesrat a Šturma kraknout. Stejný problém by mohl být u Silent Huntera.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
magot
Il2 1946 sice pod W7/64bit funguje ale já osobně nenastartoval instalačku. Prostě to nenainstaluju.
 
Hoper
Sturm se neinstaluje ale jen přesouvá ze starého disku na nový.
(a protože první instalace byla na bezproblémových XP...)
A jak už tu kluci psali - W7-64bit bez problému (jen s výše uvedeným "omezením" na Program Files)
Nicméně pokud umíte (umíš ;) čekat, vydržte na 8.01, který má být pro majitele W8 zdarma a mohl by pár věcí "rozchodit" nebo alespoň zpříjemnit funkčnost dle starých dobrých W7.

právě jsem pod W7/64 zkusil spustit instalaci Il-2 Sturmovik 1946 (DVD verze)
Přes TC (jakýkoliv souborový manžer/explorer) jsem si najel na obsah DVD a v autorun.inf si našel, že se má spouštět setup.exe.
Takže jsem si klikl pravým tlč na setup.exe a v menu vybral "Vlastnosti"
Ve Vlastnostech zvolil položku "Kompatibilita" a zde zaškrtnul volbu "Tento program spustit v režimu Windows XP SP3" (napsáno zkráceně :) a dole ještě zaškrtl volbu "Spustit jako správce".
Potvrdil OK a pak spustil setup.exe dvojklikem.
Vybral adresář jinde než je Program Files a už se mi soubory kopírují.

Po úspěšné instalaci se program nespustí, ale to je odměna pro ty, co si hru poctivě zakoupili.
Nevím, jestli opatchováním na DT verzi je zavedena i oprava na tento problém, pokud ne, ozvěte se, do mailu vám pošlu opravu, kterou nahradíte originální (a nefunkční) il2fb.exe....
Upravil/a Hoper dne 28-05-2013 19:37
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Milan L
No to je přesně ono. Autorun se nespustí vůbec, a ani se v něm případně nenastaví kompatibilita - ta volba tam vůbec není. Jediné co se mi kdysi povedlo, bylo to nainstalovat z rozbaleného disku, setup <a> nebo tak nějak. Ale po automatické aktualizaci z Windows Update už to nešlo spustit a disk s hrou se začal strašně dlouho načítat. Zkusil jsem to přes externí mechaniku - to samé.Dokonce jsem ho zkopíroval na pevný disk přímo na C:\ -to samé. Z kopie na externím Verbatimu totéž. Teď se sice instalace spustí, ale bez jakéhokoliv obrazového průvodce. A po skončení se zobrazí hlášení, že aplikace nebyla nainstalována podle skriptu a je nefunkční. A když v setupu nastavím kompatibilitu s WinXP SP2 nebo SP3, zobrazí se hlášení : "Tato aplikace nemůže běžet na vašem počítači"
<zavřít>. Jinak mám normální Win8, procesor i-5 intel 3350 (3,10GCool, 8Gb 1600 RAMky a grafiku nVidia GT 640 se 2048Mb RAM. Prostě slabší průměr, ale měl by stačit. Diagnostika nenašla žádnou vadu a výkon jsem neměřil - naco, hraju jen simulátory a pár pracovních věcí + Open Office. Na to by měl stačit i počítač od Hewletů, ne? Jsem z toho smutný. Divné je, že ty nejstarší věci většinou dělají dobrotu. Když mi minule Windows spadly, a programy byly fuč, zkusil jsem spustit každou nově nainstalovanou věc zvlášť, jestli si nelezou do zelí. Ale blbly takhle i jako první nainstalované, takže nic. Jinak typ desky a jaké paměti nevím, je to sice někde uvedeno, ale považoval jsem to za podružnou věc.
 
Milan L
Jen PS dodatek: obávám se, že to nebude odměna pro ty, kdo si hru poctivě zakoupili. Jediná z mých her není "upirátěná", mám ucelenou sérii od prvního šturma přes Forgotten, AOE až k 1946 kde jsou Pacifici. Mně se to z "a" setupu nainstalovalo taky - a taky nespustitelně. Z originálního disku. U těch předešlých tuším, že viníkem bude StarForce která se prý sice dá updatovat, ale na PC jí nechci. Na mých discích jsou tuším verze 3.4 a 3.7 Starforce, ale instalace by vedla k pádu systému - ten se totiž sám restartuje dřív než skončí aktualizace, protože nečeká na souhlas. (má zkušenost, mohl jsem něco zblbnout).

Právě jsem na Steamu zjistil pravděpodobně jednu z příčin problému: Knihovny VC Redist ve Win8 jsou novější než ty na disku s Cliffem a ten přes ně nemůže a s nimi neběží. Aktualizace nepomůže. Možná by stačilo tuto knihovnu odinstalovat, ale toho se bojím. Právě při její automatické aktualizaci z Windows Update mi při restartu spadl systém a vymazaly se všechny programy, musel jsem jej úplně obnovit ze záložního disku.
Upravil/a Milan L dne 28-05-2013 20:20
 
WT_Horrido
Instalace pomocí a.exe už nejede?

Tak jede, právě jsem tam byl. Úsměv Takže instalovat pomocí a.exe na cd jako administrator.

Hopere že se to pak nespustí to je starou verzi ochrany, buď aktualizovat sercurom nebo crack. Rozhodně po instalaci jako admin vystoupit a nastoupit.
Upravil/a WT_Horrido dne 28-05-2013 20:01
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Hoper
Ale vždyť jsem psal, že na nespustění hry po instalaci platí léčítko...

Pro Milana - většina nás, postarších pánů, toho šturma máme taky koupeného, někteří jedinci ho sponzorovali po celou dobu vydávání - a tudíž zaplatili taky x-krát.
A tím nahrazení il2fb si zároveň šetříte DVD.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Milan L
Pro Hopera: Moc děkuji za nabídku léčítka. Mezitím počkám na ten balíček 8.01 a pak se rozhodnu jestli půjdou Win8 pryč nebo ne. Win7 Home Premium už mám tak jako tak koupené - koupil jsem je hned po prvním pádu systému z obyčejné aktualizace Windows Update.
 
alfik
Návod na 46-ku je na W7 a W8 stejný.
1) nepouštět instalaci (ani autorun, ani ručně), ale pouze překopírovat obsah CD, a to nikoli do adresáře uvnitř Program files, ale někam jinam, třeba C kulomítko Hry kulomítko Šturmas apod. Je-li to nutné, cracknout. Patche obv. obsahují noCd crack. Obvykle tedy stačí opatchovat na verzi, na které se lítá po netu a je to.
2) spouštět jako správce (eventuálně spouštět už celý komp, tzn. systém, jako správce). To ne kvůli 46, ale kvůli jiným programům, např. Ventrilo nebo Teamspeak, ty také spustit coby správce.
Návod na Clod na W8 není jednotný, tam to totiž záleží na verzi Clodu (ne na čísle, na typu instalace). Instalace ze Steamu prý (já nemám osmičky) nedělá problémy. Pokud se (zase - prý) nainstaluje z DVD, a poté se autorizuje pro Steam (přidá se do "Mé hry" na Steamu), tak se údajně při příštím spuštění opatchuje a jde pak používat.
S Windows jsou od sedmiček problémy. Zajímavé je, že jak u koho. Já mám 46 a Clod bez problému, a to mám Clod v Program Files (a propojený se Steamem), někdo říká že to nefunguje. Mě to akorát občas zapomíná osy na joysticku a nelze vypnout ani nastavit FF.
Pokud nehovíš počítačům, asi ti nezbude, než si domů někoho pozvat, aby ti to rozchodil.
 
DatavCZ
Milan L napsal:

No to je přesně ono. Autorun se nespustí vůbec, a ani se v něm případně nenastaví kompatibilita - ta volba tam vůbec není. Jediné co se mi kdysi povedlo, bylo to nainstalovat z rozbaleného disku, setup <a> nebo tak nějak. Ale po automatické aktualizaci z Windows Update už to nešlo spustit a disk s hrou se začal strašně dlouho načítat. Zkusil jsem to přes externí mechaniku - to samé.Dokonce jsem ho zkopíroval na pevný disk přímo na C:\ -to samé. Z kopie na externím Verbatimu totéž. Teď se sice instalace spustí, ale bez jakéhokoliv obrazového průvodce. A po skončení se zobrazí hlášení, že aplikace nebyla nainstalována podle skriptu a je nefunkční. A když v setupu nastavím kompatibilitu s WinXP SP2 nebo SP3, zobrazí se hlášení : "Tato aplikace nemůže běžet na vašem počítači"
<zavřít>. Jinak mám normální Win8, procesor i-5 intel 3350 (3,10GCool, 8Gb 1600 RAMky a grafiku nVidia GT 640 se 2048Mb RAM. Prostě slabší průměr, ale měl by stačit. Diagnostika nenašla žádnou vadu a výkon jsem neměřil - naco, hraju jen simulátory a pár pracovních věcí + Open Office. Na to by měl stačit i počítač od Hewletů, ne? Jsem z toho smutný. Divné je, že ty nejstarší věci většinou dělají dobrotu. Když mi minule Windows spadly, a programy byly fuč, zkusil jsem spustit každou nově nainstalovanou věc zvlášť, jestli si nelezou do zelí. Ale blbly takhle i jako první nainstalované, takže nic. Jinak typ desky a jaké paměti nevím, je to sice někde uvedeno, ale považoval jsem to za podružnou věc.


Ahoj, mám AMD FX8350 ATI 7850OC 2gb ASUS základní desku 500gb HDD 8gb RAM a vše běhá na 100% a šturma 1946 má origoš a fachá i s HSFX 6.0.17
 
Milan L
Pro Hopera: Jestli mohu, tak bych opravdu poprosil o to léčítko na IL-2. Ten soubor Il2fb je evidentně ve Win8 nějak postižený, z DVD jde sotva načíst a po skončení hlásí :Instalace nedokončena, chyby skriptu, soubor Il2fb nelze najít - byl přemístěn nebo odstraněn. Použil jsem všechny postupy, instalaci (přepis) mimo Program Files, administrátorské spuštění a nic. Ona ta instalace proběhne, ve složce jsou všechny soubory, ale je to nespustitelné.
Díky moc

Pro Alfíka: Počítače jsem si stavěl sám od r. 1999 a a Win 98, ale mé poslední Windows byly báječné XP a trochu Visty. Nediv se, že se mi z Win8 dělá špatně. A co jsem se dočetl o tom čeho se bude týkat aktualizace 8.1, tak to nebude lepší.
 
TozziFan
LÉČÍTKO
 
Milan L
Strašně moc děkuju.
 
313_Paegas
CoD na w8 nejede, freetrack taky ten.
Jak to vyřešit? (nechte si od cesty rady typu dej tam w7)
Děkuji.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,902,178 návštěv