May 18 2024 12:48:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Triko s akrobaty z Jaroměře
606_vencour
Salut / Ahoj / Zdraím,

troufám si být u organizování akce "Triko s Akrobatickou čtyřkou z Jaroměře". Aneb reaguju na názory, že to nejde, že se nedá zařídit triko s paní Máchovou a spol.

Už mám svolení od paní Máchové. A od zástupce Flying Bulls jsem dostal následující ...

Naše sponzorská smlouva neumožňuje jakýmkoliv způsobem nakládat s duchovním vlastnictvím a chráněnými obchodními značkami, které nám nepatří. Za předpokladu, že se na trikách neobjeví logo nabo nápis Red Bull, Flying Bulls, Flying Bulls Aerobatic Team (a to v jakkoli modifikované varantě) a že fotografie čtyřky i pilotů budou Vaše vlastní, případně budou k nim vyřešena autorská práva, bychom proti výrobě triček samozřejmě nic neměli.


Sám bych bral "do rodiny" aspoň 9 kusů, podle ceny i toho co se nakonec vybere. Vím, že Rezavá vrtule něco umožňuje, ale jen jednu barvu a "vzor". Líbilo by se mi mít více trik (vzorů, velikostí, barev) na výběr.

Toto je prvotní nástřel pro zjištění, kdo by do toho chtěl jít. Když mám radost, tak mne baví se o ni podělit. Když jsem začal lítat virtuálky, tak jsem zjistil, že teprve skupinovej polet je ten pravej odvaz.

Zatim mam vysněný vzor "štafle" a v každym rohu obrázku jeden obličej pilota. K tomu text takovej, aby zněl a nekolidoval s autorskými právy.
To pokud by to bylo tištěný. U vyšitého by to byly spíše jen obrysy, uvidím, jak se to podaří rozpracovat.

Přes den jsem v práci, tak nebudu stíhat moc reagovat, doplnim, jak to půjde.

Tolik pro začátek.

Dejte, prosím, vědět, svůj zájem, pokud s vámi mám počítat. Teoreticky bychom měli jeden až dva měsíce dělat zadání, tj. co a kdo chce, pak budeme snad až dva měsíce čekat na výrobu a do konce srpna by to mělo být na světě.

Vencour
Upravil/a 606_vencour dne 30-03-2015 13:11
 
Topper-Czech
Naše sponzorská smlouva neumožňuje jakýmkoliv způsobem nakládat s duchovním vlastnictvím a chráněnými obchodními značkami, které nám nepatří. Za předpokladu, že se na trikách neobjeví logo nabo nápis Red Bull, Flying Bulls, Flying Bulls Aerobatic Team (a to v jakkoli modifikované varantě) a že fotografie čtyřky i pilotů budou Vaše vlastní, případně budou k nim vyřešena autorská práva, bychom proti výrobě triček samozřejmě nic neměli.


Tohle sdělení je důležité, na tom to stojí a padá. Otázkou je, zdali výsledek bude jednoduše asociován s reálnou skupinou, která ovšem létá v jasném složení a k tomu v konkrétním letadlovém designu. Popravdě, z kombinace jednoduchých "obrysových" letounů a detailních (rozpoznatelných) fotek členů týmu mám velký strach. jedno nebo druhé musí být dominující a takto různé styly nelze vzájemně vyvážit. Bude to porod, těžký porod Šklebící se

Všechno je to vlastně obsaženo (když už ne mezi řádky) v mých postech:

Topper-Czech napsal:

...zrovna u tohoto akroteamu je to složitější. Pokud tam prostě nebudou modrostříbrné zliny v patřičném designu, nebude taková prodejnost a pokud tam prý budou, nebude to jednoduché a ani levné.


Topper-Czech napsal:

Vesměs zazněla práva, namalovat by to by nebyl problém (úplně vyloučím jednoduché obrysové styly motivů v jedné barvě). Také by byl asi rozdíl mezi motivem akročtyřky, akročtyřky a pilotů a akročtyřky a jediného pilota (zřejmě tento případ). Když by se sehnalo jistých zájemců o XXX trik, to by bylo aby nebylo, resp. aby se nějaký producent nechytil. Ještě mě ten zájem neopustil, sám bych vzal 2-4 kusy pro sebe a o cca 5ti dalších zájemcích vím (musel bych znovu ověřit), takže bych měl být zase aktivnější.
 
http://www.e-airport.wz.cz
606_vencour
Ok, prozkoumam a dam vědět ...
 
606_vencour
Omlouvam se za zdržení, zatim ještě nemam vybranej vzor.
Jinak tohle chci dotáhnout do úspěšného konce, Krále vzduchu ctím a s paní Máchovou jsem si dokonce potřásl rukou ... takže to se musí :-)
Vydržte :-)
 
606_vencour
Tak jsem z toho jelen ... mám tu názor ...

Pokud použijete fotku letadel s napisem Red Bull na triku NIKDO vam to nemůže zakázat. Nápis je součástí fotky a neni použit jako logo. V tom případě by to byl problém. Vy ale nepoužíváte ani zaregistrovaný nápis Red Bull ani jeho znak/logo.

To mi ňák nesedí ... už případ "postav třeba zeď" tohle vyvrací ...
 
Topper-Czech
Vítej. I s tím jsem se setkal ve fotolabu i v reklamce - že to jde i nejde. Pokud by to bylo na zakázku a trika by nebyla volně prodejná v obchodě, na akcích, v e-shopu (ať už ze strany potiskáře anebo zadavatele - nás), de fakto lze vytvořit cokoliv. Ale zase pokud je na motivu nějaké logo, mělo by se toto užít pouze se svolením držitele práv blablabla. Se asi zavážu dělat reklamu Red Bullu v podobě trika a oni to dovolí Šklebící se
 
http://www.e-airport.wz.cz
1stCL_Novotny
O co jde. Seberte se v pár lidech a zadejte si motiv co se vám bude líbit. Pokud máte strach či nějaké nutkání tak si to nechte natisknout každý sám tam kde žijete a je to. Pokud to budete řešit takhle politicky tak se na to rovnou vy...te. Není naprosto co řešit.
Nebo to chcete na živnost????
 
606_vencour
Snažim se zjistit, kdo by to chtěl. Kdo se ozve, s tim se bude počítat. Ten by měl dostat, o co si řekne a co zaplatí.
Když Topper a Rezavá vrtule tvrdí, že to nejde, tak hledam, že je v tom nějakej háček.
 
1stCL_Novotny
No asi bude velký rozdíl použít firmu živící se výrobou jistého druhu a hloupatou reklamní tiskárnou s možností tisknout co si zákazník donese. Mrknutí
 
clone9cz
Koukám, pořád v něčem vidíte problémy. Jedna firma vytiskne na triko Red a druhá Bull a máte to vyřešené.

Další variantou by mohlo být užití k reklamním účelům. Pokud budete mít vlastní fotky, tak by v tom se zákonem nemusel být problém. Trika by byla zadarmo a to by se mi líbilo, minimálně by člověk nemusel kupovat houbu na mytí auta.
 
http://www.wwii-illusion.net
Topper-Czech
Pozor, nikde nepíšu, že to nejde. A už vůbec nepíšu, že jde o aktuální vyjádření jakékoliv společnosti.
Prapůvodně jsem sondoval trika pro náš virtuální team s motivem Mladoboleslavské čtyřky (na Let C-11) a samozřejmě došla řeč na možnost realizace Chrudimské čtyřky (Red Bull) anebo později Follow me teamu (Trenéři). Přesná vyjádření už dohromady zřejmě nedám, ale jak jsem uvedl v předešlých postech, v případě Red Bull teamu bylo to jo i ne zároveň a komunikace nejednou skončila u autorských práv. Trika s akromotivem (a sítotiskem provedená) dodnes neexistují.

Ad diskuse: Ono je potisk a potisk. A je taktéž motiv a motiv. Já třeba bych preferoval jenom sítotisk, ten vydrží svěží doslova do roztrhání trika, ale pro jednotlivce je finančně trochu mimo. Proto diskuse kdo by a co by. Motiv já osobně neudělám, neb neumím kreslit. Takže to chce ku spokojenosti všech sehnat opravdu pár lidí a oslovit zaběhnuté producenty, kteří mají své kreslíře a něco mohou nabídnout (anebo jednoduše říct, že to nejde). Nebo zajít do fotolabu či nejbližší reklamky a zkusit štěstí s transferem nebo digitálním potiskem. Anebo sedneme do mašin a zaplníme virtuální nebe.
Upravil/a Topper-Czech dne 21-04-2015 10:47
 
http://www.e-airport.wz.cz
606_vencour
Sítotisk je to, co dělá Rezavá vrtule?

Pokud to chápu dobře, tak uzavřená společnost si může udělat co chce, když s tim někdo (paní Máchová například) bude souhlasit.

Tak i proto jsem tu založil vlákno, ať se někdo může svézt. Jelikož ani tato šance se nebude asi dlouho opakovat.
 
606_vencour
Aktualizace:

původně se mi nejvíc líbila na triko fotka se štaflema, tj. nějakou zajímavou figurou a k tomu čtyřma profilovýma fotkama. Nenašel jsem takovou fotku, která by za to stála dát na triko, hledal jsem něco přesvědčivé, v principu fotku ze stejné nebo větší výšky, než ve které byly letadla.

Pak jsem si všim, že už nejsou akrobati u Red Bullu. Tj. nějak to na mne padlo a teď váham, zda udělat něco jako vzpomínkové triko se všema na skupinové fotce na zemi ... případně jen s paní Máchovou a u toho bude podpis, ten už jsem získal na besedě.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,902,632 návštěv