May 18 2024 07:19:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Špeciálka - 310. squadrona - Veľké krídlo
606_JuLB
Veľmi pekná akcia, mnoho práce organizátorov ale bolo značne znehodnotenej chaosom na štarte.

Čakať by sme mali na servery na pokyn na vzlet, nie mimo neho. Kľudne aj pol hodiny a viac, ako v reále.

Problém s načítaním bol mimoriadny. Napriek tomu, že na tréningovom servery som nemal žiaden problém, na ostrú akciu načítanie vždy (2x) ostalo vysieť na Loading-ovej obrazovke. Pomohol až kompletný reštart, a s tým spojené zdržanie a tiež neoverenie funkcie všetkých periférií (joy-e, FT atď.) Rozhodne to nepomohlo "zážitku", o ktorý pri akcií ako je táto ide v prvom rade.

Na doplnenie, inštalácia šturma je tá istá ako som použil na SEOW a predošlé špecky (Rebarbora,..), mód cez JSGME, a na tréningu všetko OK.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png
 
TozziFan
Napsal jsem to na Orlech, tak jen zkratkou. 99% problému způsobí sami hraci. Jednak nedodržují postup instalace a aktivace módu a zadruhé někteří nejsou schopni se aspoň 1-2 během dvou týdnu přihlásit na trenkovy/testovací server. Pak se při ostré akci diví, že něco nefunguje a způsobují zmatek hned na začátku. Samozřejmě se muže stát ze vypadnou ovladače na periferních nebo nějaký jiný technicky problém s PC, ale je nepřijatelné, aby hráč šel na ostrou akci bez odzkoušeni hry. ModPack a server jsou zpřístupněny vždy až po úspěšných testech a proto si dovolím opetovne tvrdit, ze 99% problému zapříčiní nezodpovednost jednotlivců.
Na druhou stranu je pravda, ze zřejmě nějakým nedopatřením se opomeli upravit trasy AI bomberu na startu mise a vše bylo moc narychlo. Při tréninku jsme mi jako živí Bombri měli více času na start.
 
606_Temp
No to já si dovolím zastat hráčů. Protože já jsem si nainstaloval co jsem měl. Bez problémů se na testovací server přihlásil a na ostro jsem zůstal viset na "mission loaded". Dal disconect, znovu se připojil a už se vše načetlo v pohodě.

Tím netvrdím, že byla chyba na straně pořadatelů a serveru. Jen že to tak prostě bývá. Nepamatuju si jedinou speciálku na modech, kde by se všichni bez problémů napoprvé připojili. A troufám si tvrdit, že jich pamatuji relativně mnoho.

Prostě to tak je, že se stařičký Il na steroidech vždy více, či méně zaškobrtne a proto je fajn s tím počítat už předem. Prostě se začít připojovat 30 minut před vzletem, klidně počkat na letišti a pak provést starty podle plánů.

Ale samozřejmě jsem sem nevlezl kvůli remcání. Jsem za rád za každou akci, která mě přitáhne k oprášení kniplu a nelituji její účasti.
 
http://no606.ic.cz/
606_JuLB
Tozzi, tentoraz rozhodne nemôžem súhlasiť. Priveľmi jednoduché a rýchle uzavery.

Nič s z toho čo si napísal nebol konkrétne môj prípad, a napriek tomu problémy vedúce až k potrebe reštartu celého kompu.

Pokiaľ je toto oficiálne stanovisko k problematike, a nebude aspoň snaha zistiť skutočnú príčinu, ďalšia specka môže dopadnúť rovnakom i horšie..Čo by bola skutočne škoda a plytvanie časom organizátorov.
 
TozziFan
Já nikde nepsal o vás. Psal jsem všeobecně. Fakt je, ze testovací server běžel dva týdny a lidi tam chodilo minimum. Několikrát jsem se přihlásil nebo kliknul na přítomnost a víc jak tři jsem na serveru neviděl krom tréninku bomberu. Další fakt je, ze minuly týden byl vyhlášen test na který dorazila slabá polovina. To se podcenilo.
Ano, il je starecek a módy to komplikuji, a prave proto je třeba se trochu tomu venovat.
A ano, souhlasím a napsal jsem to, trasa AI bomberu měla být delší aby byl čas na přihlášení. To se bohužel nepovedlo.
 
magot
Pokud blbla konektivita více jak dvoum hráčům, pak byla chyba na serveru nebo u poskytovatele na straně serveru.
Pochybuju že by X lidí blbě instalovali tak jednoduchou věc. To se mi nezdá ...
Chyba mohla být i v modu ač byl testován, rozhodně to není profi produkt na který by se dalo spoléhat.
Příště můžeme zkusit ty SFS, tam už vůbec při instalaci nebude co zkurvit Úsměv

Ať tak nebo tak, mě se akce líbila Úsměv
 
Letka13TD_Luky
Naviažem ešte na Veiksa a jeho raport z poletuMrknutí
[quote="veikso"] Sklesali jsme teda asi o 10000 ft níž a nad náma stodevítky. Okamžitě jsem se ztratil,.......[/quote]

Držal som sa Veiksa ako kliešť. Befká tam boli asi 4. Ked sme na nich padli s preníženia tak sa rozpŕchli a sklesali dolu. Po chvíli nám fľak označil dalšiu 109-ku. Pali zaútočil na 109-ku a ja na jej dvojku......teda na flak ktorý sa pretvaroval že je dvojka a Paliho som na chvíľu stratil. Ked som ho zbadal tak som sa rýchlo snažil k nemu priblížiť. Čím som bol bližšie tým sa Pali viac začal podobať na 109-ku, tak som ju poslal k zemi. Obzerám sa po Palim a vidím ako na mňa padá z prevýšenia a zrazu sa zmenil na 109-ku a ešte aj začal po mne strielať . Tak sa tam so mnou s prevahou energie hral ako mačka s myšou, až mi ho zo šestky odohnal nejaký spit /vďaka/
Začínam sa obzerat po Palim a poľahky ho náchádzam podľa ukážkovej plochej vývrtky. Dávame sa do formácie, ked sa okolo nás preženie 109-ka trochu sme pokrútili pár krát som ho pokropil čo sa nepáčilo jeho dajmleru a ked vypovedal poslušnosť nechal som pilota jeho osudu, čo mi aj s Paliho varovaním, že jeho nas..hnevaný kolega na mna z prevýšenia padá zachránilo život.
Vyhol som sa asi trom útokom, ked ho Pali rozdymil......
[quote="veikso"] Lukyho proháněly tři 109ky. Tu co ho dajvla jsem si na vrcholu stoupání rozdýmil a pak v nulové výšce žužlal a neuměl dorazit. Když už to trvalo podezřele dlouho, zavolal Luky že mám na šestce další a že bude střílet, tak jsem škubnul knyplem a dnešní druhou vývrtku už nebyl čas vybrat.
[/quote]
Už so sa chcel odpútať a nabrať kurz domov, ked sa zjavila dalšia 109-ka...teda dve. Jednu som dostal do defenzívy a druhej ktorá si držala dostatok energie som sa snažil uhýbať. Tak to trvalo večnosť /asi 50 sekúnd/ ja som ošil befko v defenzíve a ten s prevahou energie mňa. Najradšej by som sa odpútal, ale nechcel som prísť o výhodu aspom nad jedným a mať ich na 6-ke oboch. Nakonic ked mi pustil ten s prevahou energie palivo sa tam objavili naši /vdaka/ tak som sa odpútal a prenechal som im všetku slávu a s pomocou kolegu /cez hustý dym som toho moc nevidel/ som sa dostal bezpečne na domovské letisko a štastne pristál.
Salute všetkým zúčastneným a vďaka organizátorom Mrknutí
 
olda Olde maly
Do půl desáté čekáme na povolení se loudnout na servr. Připojení bez problémů. Po narození slyším zprávy, že 310. již bojije nad Londýnem. Jsem ve dvojici s Marem. Mar jako jednička. Narodil jsem se blíže k levému prahu startovací dráhy. okamžitě popojíždím na práh, abych co nejdříve odstartoval. Koukám, že ostatní popojíždí v pravo. Nevadí, zkušenosti již máme, tak se snad neposrážíme hned při startu. Domluvili jsme se a strt proběhl v pořádku. Nebyl ovšem čas na nějaké srovnání se do formace. Zařadím se za Mara. Udává kurs 160° a na plný knedlík stoupeme. Blížíme se k Londýnu. V dálce vidíme střelbu a několik dotů. Je to o něco výše, než jsme my. Mar hlásí, že si nastoupeme trochu do leva. Stále ho však předlétávám. Mar hlásí, že na 3. hodině vidí dot. Potvrzuji, ale zpětně mu hlásím, že vidím dva. Točím se na ně. Stále rychlejší než Mar. Načež od něj slyším, že mám převzít vedení. Ok tedy. Rychle se blížím k oněm dotům. Vybírám si toho nejblíž. Je to He 111. Poletuje si nad Londýnem. Asi nějaké zmatené AI. Zahajuji útok. Delší dávka a z pravého motoru se mu pustí hustý černý kouř. Odpotávám se a s převahou výšky provádím druhý útok. Střílím na levý motor, z něhož se také vyvalí hustý černý kouř. He 111 se mírně stáčí a začíná klesat. Nechávám jej svému osudu. Rozhlížím se, Mar nikde, ale nad Temží se plazí tři čoudící He 111 v mé úrovni. Stoupám na levo od nich. S převahou výšky dvakrát zaútočím na posledního z nich. Po druhém útoku jsem jej ztratil. Po prvním se mě už zdálo, že začíná klesat. Nechal jsem ho tedy být a rozhlížím se kolem sebe. V rádiu stále slyším hlasy svých kolegů z probíhajícího boje. Všimnu si, že kolem mne prolétne Hurrik. Je trochu pode mnou a klesá. Také si všimnu, že trochu čudím. Njn, nějaká kulička se ujala. Koukám se kolem sebe, kde má onen Hurrik kolegu. V tom si níže pod sebou všimnu letadla. Letí na západ a něco se mě na něm nezdá. Jdu jej tedy zkontrolovat. Je to Me 110. Bohužel, můj motor už tak dobře netáhne. Všimne si mne zadní střelec a pošle mi na přivítanou pár kuliček do motoru. Nepřátelský pilot na to reaguje divokým kvedláním řídící páky. Čímž jde moje střelba mimo. Motor ztrácí čím dál tím víc výkon. Nepřátelská 110 toho využívá a stoupavou pravou zatáčkou se mě vzdaluje. Posílám jí na rozloučenou pár kuliček a klopím to dolů. Naivně si myslím, že bych to mohl dotáhnout domů. ale kde pak. Motor už mele z posledního. Koukám se pod sebe a vidím letiště. Tak nic no, sedneme zde. Pozdě zjišťuji, že mám přestřelené ovládání plynu. Nezbývá, než vypnout motor. Naštěstí chcípne. Rychlost mám ale stále vysokou. Není však už čas na nějaké vytrácení. Vytahuji podvozek a klapky. Snad to vydrží. Rychlost jde dolů, ale stále je vysoká. Brzdím i očima. Konec dráhy se blíží, no nic budeme smykovat. Kdyby na konci nebyly ty stromy, tak jsem úplně v klidu. Setrvačností se můj pochroumaný Hurrik překlápí na vrtuli. Ještě že ne na záda. Nasraný vylézám. Dalo se to zvládnout lépe ale což, člověk může být vlastně rád, že to celé přežil. Jdu to tedy spláchnout do místního pubu. Díky všem za specku a příště snad zase. Mrknutí
 
olda Olde maly
Postnul by sem někdo záznam .ntrk , pokud nahrával? Díky. Úsměv
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,900,786 návštěv